Haberler

8. Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları Ekonomi Zirvesi

Yunanistan'ın Kalamata şehrinde düzenlenen "8. Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları Ekonomi Zirvesi", sonuç bildirgesinin açıklanması ile sona erdi.

Zirvenin sonuç bildirgesi açıklandığı sırada "Ege'de savaş uçakları uçmasın kampanyası için en kısa zamanda her iki ülkede kampanya başlatılması" maddesi nedeniyle kısa süreli bir kriz yaşandı. Sonuç bildirgesinin imzalandığı protokol töreninde söz isteyen Midilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Vovyos Paparisves, "Burada yapılan ekonomi zirvesi. Bir ekonomi toplantısı sonunda böyle bir karar alınması bence doğru değil. Bildirgede bu tür bir maddenin yer almasını istemiyorum. Bence bildirgeden bu

madde çıkarılmalı" dedi. Türk-Yunan Sanayi ve Ticaret Odası Panogiotis Koutsikos ise, "Ben sizinle aynı fikirde değilim. Ne konuşulduysa o yazılmalı" diye karşılık verdi. Bu sırada söze giren Messinia Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Georgios Karabatos da, "Bu siyasi bir karar değil. Sadece bir dua ve temenni. Ege ortak bir deniz ve barış denizi olsun istedik. Biz başka bir şey istemedik. Bence konu kapanmıştır" dedi. Kısa süreli tartışma sonunda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Messinia Sanayi

ve Ticaret Odası Başkanı Georgios Karabatos arasında sonuç bildirgesi imzalandı. Basın toplantısının ardından Ekrem Demirtaş, kriz yaşanmadığını ve sorun olmadığını belirterek, "Meclis üyesi bir isteğini dile getirdi. Kriz olarak dile getirmemek lazım" dedi. Demirtaş'ın okuduğu sonuç bildirgesinde yer alan kararlar şöyle sıralandı:

"- Ege'de savaş uçakları uçmasın kampanyası için en kısa zamanda her iki ülkede kampanya başlatılması,

- Zeytinyolu Projesi'ne İzmir'in de dahil edilmesi, projeye İZTO Başkanı Demirtaş'ın onur üyesi olması,

- İzmir Ekonomik Üniversitesi'nde tüm adalardan, Mora Yarımadası ve Kalamata'dan 2'şer öğrenciye burs verilmesi,

- Çocukların daha fazla bir araya gelmesi için ortak organizasyon yapılması,

- Türkçe ve Yunanca bilen gençlerin sayısının arttırılması,

- Dokuzuncu zirvenin İzmir'de, onuncu zirvesinin Mora Yarımadası'nın Arcadia bölgesinde gerçekleştirilmesi,

- Messina bölgesinde 100 dönümlük Türk-Yunan Dostluk Ormanı'nın kurulması,

- Doğal afetlerle ortak müdahale için birlikte hareket edilmesi,

- 'Ormanlarımız yanmasın, insanlarımız ölmesin' temasının işlenmesi,

- İzmir'in EXPO 2015 adaylığının desteklenmesi, Yunan hükümetinin desteğinin alınması konusunda çalışmaların sürdürülmesi."

(FH-YK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title