Haberler

8 Mart Kadınlar Günü

Kesk Edirne Şubeler Platformu Üyesi Kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü Dolayısıyla Açıklama Yaptı.

KESK Edirne Şubeler Platformu üyesi kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Atatürk Anıtı önünde toplanan KESK Edirne Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 60 kadın, daha sonra Saraçlar Caddesi'ndeki PTT Binası önüne geldi.

Platform Sözcüsü ve Eğitim Sen Edirne Şube Kadın Sekreteri Selda Kılıçarslan, yaptığı konuşmada 8 Mart'ın üzerinden 100 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen, özellikle ülkede kadınlar olarak toplumsal konumlarından, çalışma yaşamındaki koşullarına kadar değişen pek bir şeyin olmadığını söyledi.

Kadınların yine ev işlerini yaptığını, çocuklara, hastalara, yaşlılara, özürlülere kendilerinin baktığını ifade eden Kılıçarslan, şunları kaydetti:

"Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığının rakamlarına göre çalışanların yüzde 71.1'i erkek. AB'nin en düşük orana sahip ülkesi İtalya'da bile kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 46.4 iken Türkiye'de ise kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 24.2'dir.

Biz KESK'li kadınlar olarak, kadın istihdamını, sadece kadınların istihdama katılımı olarak değerlendirmiyoruz. Çünkü, kadınların hangi koşullar altına istihdama katıldığını, istihdamın niteliği ve istihdamda toplumsal cinsiyet eşitliğini ve ev içi emeklerini gözetmeden kadın istihdamı adına atılacak her adım, sözde kalacak hatta toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ve kapitalist sistem politikalarını daha da derinleştirecek."

Kılıçarslan, 8 Mart'ta emeklerini, bedenlerini, kimliklerine dönük tüm saldırılara karşı Türkiye'nin her yerinde, tüm kadınlarla birlikte alanlarda olacaklarını sözlerine ekledi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title