Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Havada Kutladılar

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası nedeniyle kadınlara uçma deneyimi yaşattı.

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası nedeniyle kadınlara uçma deneyimi yaşattı.

UZAYTEM'in 19 Mayıs Yerleşkesi'ndeki pistinden havalanan genel havacılık uçağıyla Kızılırmak Deltası üzerinde uçma keyfi yaşayan kadınlardan Tuğba Elverişli, AA muhabirine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde uçuş tabibi olarak görev yaptığını, havacılık sektöründe çalışmasına rağmen ilk kez uçuş deneyimi yaşadığını söyledi.

Havada olmanın ayrı bir heyecan yaşattığını dile getiren Elverişli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası nedeniyle UZAYTEM'in düzenlediği etkinliği çok anlamlı bulduğunu vurguladı.

Kadın havacı sayısının yetersiz olduğunu ifade eden Elverişli, kadınların havacılık sektöründe de desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

UZAYTEM Ticaret Müdürü Cafer Akyürek, sivil havacılık için pilot yetiştiren UZAYTEM'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası nedeniyle farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan kadınlar daha sonra birlikte pasta kesti.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title