Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mitingi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınların özgürlük, eşitlik mücadelesinin yüz yıllardır devam ettiğini belirterek, "Kadınlar, her türlü baskı ve şiddet karşısında el ele, omuz omuza verecek.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınların özgürlük, eşitlik mücadelesinin yüz yıllardır devam ettiğini belirterek, "Kadınlar, her türlü baskı ve şiddet karşısında el ele, omuz omuza verecek. " dedi.

İstanbul 8 Mart Kadınlar Platformu öncülüğünde düzenlenen mitinge katılmak için İncirli Caddesi'ndeki arama noktalarından geçen kalabalık, ellerinde "Zafer sloganları atacağımız günler yakın", "Bu bahar önce kadınlar yürüyecek", "Haklı şiddet yoktur", "Çocuk istismarına 'dur' de" yazılı dövizlerle Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Burada konuşan Buldan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yaşamın her alanında şiddete, baskıya maruz kalan kadınların yanında olacaklarını ifade eden Buldan, "Kadınlar, her türlü baskı ve şiddet karşısında el ele, omuz omuza verecek. Kadınların özgürlük, eşitlik mücadelesi yüz yıllardır devam eden bir mücadeledir." diye konuştu.

Buldan, Zeytin Dalı Harekatı'nı da eleştirerek, "Bizler bu ülkede artık kadınların ağlamasını istemiyoruz. Bizler bu ülkede artık gencecik fidanlarımızı toprağın altına vermek istemiyoruz. Bizler artık aydınlık yarınlar, çocuklarımızın geleceği için kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini her daim sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kadınların iradesinin savaş politikalarını da yıkacağını dile getiren Buldan, özgürlük ve eşitlik mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

"Cumhur ittifakı"na karşılık ittifak oluşturduklarını dile getiren Buldan, şunları kaydetti:

"Bugünlerde herkes bir ittifak yapma peşinde. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak bugün buradan sizlerle birlikte yapacağımız ittifakı da açıklıyoruz. AKP hükümetine MHP ile ortak hareket ettiği cumhur ittifakına bir gönderme yapıyoruz. Bizim de ittifakımız var. Ancak bizim ittifakımız bir seçim ittifakı değil, seçimden sonra da devam edecek olan bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Bu ittifakın adı 'kadın ittifak', Türkiyeli kadınlarla yapılan ittifaktır. Bu ittifakın adı, Türk'ü, Kürt'ü, Ermeni'si, Süryani'si, Laz'ı, Çerkez'i ister asker olsun ister sivil olsun yaşamını yitiren tüm annelerin ittifakıdır. Barış ittifakıdır, kadın ittifakıdır, özgürlük ittifakıdır. Bu ittifakın adı, kalıcı bir ittifaktır. Şimdiden herkese hayırlı olsun diyoruz."

Mitingde eski HDP Milletvekili Figen Yüksekdağ ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in mesajı okundu.

Mitinge, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, eski HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'ın yanı sıra Halk Evleri, DİSK, KESK, İlerici Kadınlar Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi, HDP ile bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title