Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanında 'Kadın Platformu' adına Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Türk Kadınları Kültür Derneği Isparta Şube Başkanı Serap Özkahraman tarafından günün anlam ve önemini belirten kısa bir selamlama konuşması yapıldı.

Heyet daha sonra Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Kendisine ziyarete gelen heyeti Valilik Göl Toplantı Salonunda kabul eden Vali Oğuz, bütün kadınlara gül vererek kadınlar gününü kutladı.

Ziyarette, valilikte başka bir toplantı amacıyla bulunan İşadamı ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen'de hazır bulundu.

Günümüzde kadınların şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kadın Platformu Sözcüsü Semra Karatosun; "Biz kadınlar olarak dayanışma içerisinde olmalıyız. Kadın kendi ayağı üzerinde durabilen olmalıdır, kendi ayağı üzerinde duran kadınlar topluma daha fazla katkı sağlamaktadırlar.

Ancak madalyonun diğer bir yüzü de kadınların şiddete maruz kalmalarıdır, tabi gönlümüz bunu istemiyor, ama maalesef bunlar oluyor. Bugün gazetelerin 3. sayfaları kadına şiddet haberleriyle dolu, biz istiyoruz ki bu sayfalarda kadına şiddet haberi yerine başarılı kadınlarımızın haberlerini görmek istiyoruz" dedi.

Vali Oğuz; "Benim için kadın; önce annedir"

Kadınlar günü denince ilk akla gelenin anneler olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Benim için kadın önce annedir, insanlar yaşları ilerledikçe annelerin değerini daha iyi anlarlar. O olmazsa onun kadar paylaşacağınız ikinci bir kişi asla olamaz. Bu bakımdan hangi vesileyle olursa olsun annemizi hatırlıyoruz. O nedenle ben kadınlar günü denince önce anam aklıma gelir.

Sizin zevkinizi, sizin mutluluğunuzu, sizin başarınızı kıskanmadan paylaşacak en büyük insan annelerimizdir. Çok güzel bir yer gördüm dediğiniz zaman keşke bende orayı görseydim demez, çok güzel bir yemek yedim dediğiniz zaman keşke bende o yemekten yeseydi demez, çünkü sen görürsün o memnun olur, sen yersin o doyar.

Hayat yükünü beraberce paylaştığımız eşlerimiz bizim için çok önemli, kızlarımız, kız kardeşlerimiz bizim için çok önemli.

Vali Oğuz; "Kadına şiddet konusunda vilayet olarak sıfır toleranslıyız"

Böyle bir günde son dönemlerde kamuoyunda görülen ve hiç tasvip etmediğimiz şiddet konusu var. biz vilayet olarak kadına yönelik şiddet konusunda sıfır tolerans ve bu konuda görev sınırlaması yok, çünkü herkes görevli. Isparta'da 24 saat bu konuyla hepimiz ilgiliyiz, bütün birimleriyle yapılması gelen ne varsa yapacağız ve bu konuda Türkiye'ye örnek bir uygulama Isparta'da arzu ediyoruz.

Burada en önemli unsur kadınlarımızın ekonomik özgürlüğüdür, şiddete mukavemet edebilmesi, kendisine yönelik haksızlıklara karşı koyabilmesi, kendi hayatına hakim olabilmesi için kadının ekonomik özgürlüğü son derece önemli. Bunun olabilmesi içinde yeterli eğitim alması ve meslek sahibi olabilmesi, bütün bunlar ülkemizde ve dünyadaki kadınlarımızın sorunları.

Vali Oğuz; "Kadınların örgütlü olmaları çok önemli"

Bu sorunlara yönelik çözümler aranırken kadınlarımızın örgütlenmesine çok ciddi ihtiyacımız var. Eğer bir insan ben anama, eşime, kız çocuğuma, kız torunuma hürmet ediyorum diyorsa, önce kadınların örgütlenmesini arzu edecek.

Çünkü bazen bireysel olarak sesimizi duyuramadığımız zaman, örgütlü olarak daha etkili olarak sesimizi duyurabiliriz. O bakımdan örgütlü çalışma sonuç alıcı oluyor, bu bakımdan böyle güzel bir günde sizleri örgütlü bir şeklide vilayette görmekten çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

Çünkü burada bulunan hanımefendilerle Isparta'da bulunan tüm hanımefendilerin meselelerini birlikte çözeceğiz. Ayrıca bu örgütlenme Isparta'nın sosyal açıdan yükselmesini sağlayacaktır. O bakımdan mutlaka örgütlü bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Bunu Isparta'da biraz daha kuvvetlendirmemiz ve sosyal hayata biraz daha fazla kadınlarımızın katılmasını sağlamamız lazım.

Konuşmama son verirken, bu salona gelmenizle burasının şeref kazandığını arz etmek istiyorum. Sizi vilayetimizde görmekten büyük onur duyduk, bu ziyaretinizin aynı zamanda bize yeni yükümlülükler yüklediğinin de bilincindeyiz, elimizden geldiği kadar o sorumluluğu yerine getirmeye gayret ederiz.

Zahmetleriniz için çok teşekkür ediyorum, dünya kadınlar günü dolayısıyla öncelikle sizlerin şahsında Ispartalı kadınların, ülkemiz kadınlarının ve sonrada tüm dünya kadınlarının günün kutluyorum" dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memduh Oğuz Isparta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title