Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Kadınların Dayak ve Ölümün Gölgesinde Yaşadıklarını Öne Sürerek, "Kadınlara Yönelik Cinayetler ve Şiddet İbret Vericidir" Dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, kadınların dayak ve ölümün gölgesinde yaşadıklarını öne sürerek, "Kadınlara yönelik cinayetler ve şiddet ibret vericidir" dedi.

Ali Oksal, CHP Tarsus ilçe binasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 2002 yılı kayıtlarına göre 66 olan kadın cinayeti sayısının 2007'de bin 11'e çıktığını, son 7 ayda ise 246 kadının öldürüldüğünü bildirdi.

Türkiye'de kadınların, illerde, ilçelerde, sokaklarda hatta kendi evlerinde, hakaretin, aşağılamanın, dayağın ve ölümün gölgesinde yaşadıklarının altını çizen Oksal, "Bu olumsuzlukların önlenmesi eğitimden geçer. Öncesinde önlemleri sağlayacak yasal tedbirlerin mutlaka alınması gerekir. Dünya Kadınlar Günü, bu acı gerçekleri anlamak, anlatmak ve bunlara son vermek için elimize geçen bir fırsattır" diye konuştu.

Bu arada, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından açılan stantta kadın haklarına yönelik broşürler ve karanfil dağıtıldı.

Mersin Barosu Tarsus temsilcisi Ozan Varal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi, Tarsus Fotoğraf Derneği tarafından Yarenlik Alanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, şiddete uğrayan kadınlara yönelik her türlü yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini söyledi.

Etkinliğe çeşitli kadın derneklerinin yanı sıra Mersin Baro Başkanı Hulki Özel de katıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title