Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çetinkaya, mesajında, kadınların tarihin her döneminde ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla öne çıktığını, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında önemli roller üstlendiğini ifade etti.

Toplumun gelişmesinde ve ilerlemesine büyük katkı veren, bilgili, bilinçli ve güçlü nesiller yetiştirmekte hayati bir vazife yüklenen kadınların, emeğinin geçmediği, fikir ve gücünün katılmadığı herhangi bir alan düşünülemeyeceğini vurgulayan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"İş hayatından siyasete, sanattan spora kadar birçok alanda hem ülkemizde hem de uluslararası arenada başarılı sonuçlar elde eden kadınlarımız; ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. İnsanlığa yönelik suç olarak gördüğüm kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması noktasında daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yad ediyorum."

Belediye Başkanı Bahçeci ise, gelenekler ve inancın gereği kadınların her zaman baş tacı olduğunu hatırlatarak, Ahi Evran-ı Veli'nin eşi Fatma Bacı'nın Kırşehir'de kurduğu Bacıyan-ı Rum teşkilatı ile Anadolu'da savaşta ihtiyaç olduğunda erkeklerin yanında savaşan kadınları örgütlediğini dile getirdi.

Bahçeci, "Barış zamanı hem sosyal alanda, hem ticarette, hem devlet yönetiminde her zaman en önde hanımefendiler olmuştur. Günümüzde kadına şiddetin daha fazla konuşulduğunu görmek gerçekten hepimizi üzmektedir. İnşallah bu sorunların tartışıldığı ve çözüm yollarının daha fazla arandığı bir süreç yaşanacak ve kadınlarımızın geleceği toplumumuzda daha güzel bir noktaya gelecektir diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Bahçeci Ak Parti Kırşehir Politika Güncel Haberler

title