Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, toplumsal yapının ve aile bütünlüğünün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli payın kadınlara ait olduğunu ifade etti.

Kadına toplumsal hayat içerisinde verilen önemin, gelişmiş toplumların özelliklerinden biri olarak kadınların hayatın her alanında katılımcı, üretken ve eşit haklara sahip bireyler olmasının modernizmin gereği olduğunu aktaran Çeber, şunları kaydetti:

"Bugünün Türkiye'sinde kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunan daima özverinin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel parçasıdır. Bizler 'cennet anaların ayakları altındadır.' anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, kadını her zaman ve her zeminde baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda olan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı kadınlarımızın, annelerimizin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim."

Karabük Belediye Başkanı Vergili

Başkan Rafet Vergili de kadınların, Türk kültüründe hem toplumun hem ailenin temeli olduğunu ifade etti.

Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadının, toplumu dönüştüren ve istikamet veren olduğunu aktaran Vergili, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir.

Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında kadınlarımızın önemli bir yeri vardır. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki, İstiklal Savaşının Nene Hatun'u ve Halime Çavuş'u bizim kadınlarımızdır.

Bizim inancımıza göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz; 'Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.' Ayrıca Allah kadına ayrı bir misyon da vermiştir, annelik.

Kadınlar için önemli olan bu günün yılın bir günüyle sınırlı kalmaması dileği ile yürekleri sevgi dolu, güçlü omuzlarında Türkiye'yi yükseltecek başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, ülkemizdeki bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler dilerim."

AK Parti Karabük Milletvekili Uysal

Milletvekili Burhanettin Uysal ise, fedakarlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ettiğini kaydetti.

Hayatın her aşamasında aldığı görevlerle vatanına ve milletine önemli hizmetlerde bulunmuş Türk kadınının, kahramanlığı ve vatanseverliğiyle de adını tarihe yazdırdığını vurgulayan Uysal, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsanlık tarihindeki nice örnekleri gibi, ülkemizin kadınları da, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar. 15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakarlıklar ve cesaret, asla unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize nakşolunmuştur. Demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonomi hedeflerimize kadın-erkek bütün vatandaşlarımızın birlikte çalışması ve üretmesi sayesinde ulaşabileceğiz. Kadının statüsünün daha fazla güçlendirilmesi, iş hayatından siyasete her alanda daha fazla varlık gösterebilmesi büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın toplumsal ve siyasal haklarını kullanmaları, iktidara geldiğimiz günden bu yana en çok önem verdiğimiz konulardandır. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz'da korkusuzca şehadete yürüyen kadınlarımız başta olmak üzere vatanı için şehit düşen tüm kadınlarımızı şükranla anıyor, şiddet kurbanı olan kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Uysal Rafet Vergili Karabük Politika Güncel Haberler

title