Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, kadınların büyük bir bedel ödeyerek tarihe adını yazdığı 8 Mart'ın kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesi olduğunu ifade etti.

Kadınların Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında çok önemli bir role sahip olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Kurtuluş Savaşı'nda 2 aylık bebeğin üzerindeki hırkasını bebeğin ölümünü göze alıp top mermisi ıslanmasın diye o merminin üzerini örten Türk kadınının eseridir. Emsalsiz bir yere sahip olan Türk kadını baş tacı edilmeli ve ona yaşamın her alanında fırsat eşitliği sunulmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Bir milletin yalnız erkeklerinin ilerlemesiyle o millet yükselemez. Çünkü eğer kadın aynı ölçüde ilerleme halinde olmazsa erkeğin yükselmesi mümkün değildir.' İdareci yönü oldukça yüksek olan Türk kadını ülkenin aydınlık geleceği için siyasette ve yönetici kadrolarında daha da fazla yer almalıdır. Hiç kuşkusuz ki, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Modern, çağdaş ve geleceğe yön veren bir ülke için kadınlarımızla birlikte omuz omuza mücadele etmeli onların fikirlerinden ve onların yeteneklerinden hayatın her alanında yararlanılmalıdır."

Edirne Belediyesi'nin kadınların her zaman yanında olmaya, onlardan alınan güç ve destekle kenti geleceğe taşımaya devam ettiklerini vurgulayan Gürkan, "Kadınlarımızın sosyal, siyasal ve iş yaşamında hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü, bir ülke, bir kent ancak ve ancak kadınlarla güçlü, kadınlarla güzel ve kadınlarla daha yaşanılabilir olur. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Öte yandan bu özel ve anlamlı günde kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen her türlü şiddetin ve istismarın son bulmasını bu suçu işleyenlerin daha da ağır cezalarla yargılanmasını diliyorum. Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title