Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Van Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Tarafından, Kocası Öldükten Sonra Öz ve Üvey Kızlarına Tek Başına ve 3 Özürlü Çocuğuna Bakan İki Bayan Yılın Kadını Seçildi.

Van Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, kocası öldükten sonra öz ve üvey kızlarına tek başına ve 3 özürlü çocuğuna bakan iki bayan yılın kadını seçildi.

Van'ın Yalımerez Mahallesi'nde 7 yıl önce eşini kaybeden Şuhi Dayan (50) öz kızı Züleyha (16) ve üvey kızı Halime'yi (20) zorluklara göğüs gererek yetiştirdi. Terör yüzünden Hakkari'den Van'a göç eden Dayan ailesi bütün sıkıntılara rağmen ayakta kalmak için mücadele etti. Şuhi Dayan, kocasının ilk karısından kalan Halime ve öz kızı Züleyha'yı hayatın zorluklarına göğüs gererek büyütmek için büyük çabalar sarf etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu 8. sınıfında okuyan Züleyha ile okula hiç gitmemiş ablası Halime'ye annelik ve babalık yapan Şuhi Dayan isimli anne ve 3 özürlü çocuğuna bakan Gülli Durmuş isimli bayanlar Van Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte yılın kadını seçildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleşen etkinlikte yılın kadınları seçilen Şuhi Dayan ve Gülli Durmuş'a Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz tarafından yarım altın hediye edildi.

(SER-AKK-Y) 07.03.2008 19:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title