Haberler

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü"

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Bektaş, mesajında, Kurtuluş Savaşında kanını, canını, emeğini, evladını, memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamış, ülkesinin özgürlük ve bağımsızlığı için canını hiçe sayarak erkeği ile birlikte çarpışan fedakar Anadolu kadınının her türlü takdirini hak ettiğini belirtti.

Bektaş, şöyle devam etti:

"Demokratik, sosyal, kültürel hayatımız için, yeni nesillerin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ailenin temel taşı, geleceğimizi şekillendiren, şefkatin, merhametin ve sevginin sembolü olan kadınlarımız, modern Türkiye'nin kurulmasında önemli misyon üstlenerek görevlerini başarı ile yerine getirmiş, ülkemizin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olmuştur."

-Belediye Başkan Vekili Yavuz-

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, mesajında, toplumun gelişmişlik düzeyinin, o toplum içinde kadınlara verilen değerle doğru orantılı olduğunu ifade ederek, geri kalmış toplumlarda görülen her türlü haksızlığın, adaletsizliğin, eşitsizliğin en çok o toplum içinde bulunan kadınları olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

8 Mart'ın Dünya üzerinde süregelen hakimiyet mücadelesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan küresel veya bölgesel haksızlıkların kadınlar tarafından dile getirilen özel bir gün olduğunun altını çizen Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu sebeple bu özel günde, Kurtuluş Savaşı'nda emperyalizme karşı onurlu bir mücadele sergileyerek tüm dünya kadınlarına örnek teşkil eden Türk kadınının, fedakarlıklarını da bir kez daha hatırlıyor ve hatırlatıyoruz. Küresel çapta devam eden ekonomik, siyasi ve askeri savaşlar ve bunların yol açtığı haksızlıkların yanında, kadınlara özgü, cinsiyet temeline dayalı eşitsizlik ve adaletsizlik gibi toplumsal çarpıklık ve rahatsızlıkların tartışılmasını, bu sorunların çözümü için dayanışma sergilenmesini de önemli ve yararlı olarak görüyoruz."

-Rektör Aydın-

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, bütün dünyada, kadınların eşitlik, hürriyet, adalet isteklerini duyurdukları önemli bir gün olduğunu belirtti.

Ülkenin bugünkü konuma gelmesinde şüphesiz kadınların emeğinin büyük olduğunu ifade eden Aydın, ülke geleceğinin temel taşı olan kadınlara hak ettikleri mukaddes değerin verilmesi gerektiğini kaydetti.

- Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz-

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, mesajında, her alanda başarılı kadınların var olmasının, devletin sosyal ve iktisadi alanda sağladığı kalkınmayı daha da hızlandıracağını belirterek, ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlar olduğunu ifade etti.

İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasinin benimsenmesiyle kadınların yaşamın her alanında hak ettikleri yeri edinmeye başladıklarını vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

"Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi, yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar."

-CHP Merkez İlçe Başkanı Bıyıklı-

CHP Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı, mesajında, 8 Mart'ın kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesinin dile getirildiği gün olduğunu belirtti.

Kadınların, nüfusun yarısını oluştururken çalışma alanında, karar alma mekanizmalarında ve politikada aynı oranda temsil edilemediğini savunan Bıyıklı, günümüzde kız olduğu için okutulmayan çocukların sayısı çok yüksek olduğunu ve her üç kadından birinin şiddet gördüğünü kaydetti.

-Gazeteciler Cemiyeti-

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan cefakar, vefakar Şerife Bacı'ların tüm dünyaya örnek davranışlar sergilediği belirtildi.

Kadınların çalışmalarıyla hayatın her alanında başarı sağladığı vurgulanan mesajda, şunlar kaydedildi:

"Türk kadını, Kurtuluş Savaşı'nda binlerce destan yaratmıştır. İzmir'in işgal edilmesini protesto amacıyla 10 Aralık 1919 tarihinde Kastamonu'da ülkemizin ilk kadın mitingi olarak tarihte yerini alan eylem gerçekleştirilirken işgale uğramadığı halde en çok şehit veren iller arasında yerini alan Kastamonu'da Şehit Şerife Bacı, Halime Çavuş gibi şahsiyetler, Türk kadınının emperyalizme karşı duruşunun sembolü olarak ebedileşmiştir."

-Pınarbaşı Belediye Başkanı Yılmaz-

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, mesajında, kadınların yılın sadece bir günün de değil, her gününde saygıyı hak ettiğini aktardı.

Yılmaz, 8 Mart'ın dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gün olduğunu kaydetti.

-Tosya Belediye Başkanı Şahin-

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, mesajında, Türk toplumunda kadının vazgeçilmez bir yerinin olduğunu ifade ederek, Türk Milleti'nin temelinde sağlıklı ve sağlam aile yapısı olduğu kaydetti.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Bektaş Tosya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title