Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Ezine İlçe Başkanı Haluk Babaoğlu ile Ezine Kadın Kolları Başkanı Demet Dönmez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Ezine İlçe Başkanı Haluk Babaoğlu ile Ezine Kadın Kolları Başkanı Demet Dönmez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Babaoğlu, kadının ihmal edildiği bir toplumda varlığını sağlıklı şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını belirterek, toplum içindeki hak ettiği yeri alması gerektiğini bildirdi.

Tarih boyunca Türk kadınının sosyal ve kültürel hayatın odağında yer aldığını, zaman zaman yönetimlerde etkili olduğunu dile getiren Babaoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte kadınlarımızın gelişmiş ülkelerin kadınlarının sahip olduğu tüm hak ve hürriyetlere kısa sürede sahip olmuştur. Eğitim seviyesi gittikçe yükselen kadınlarımız sosyal ve ekonomik hayatta vazgeçilmez bir rol üstlenmekte, sahip oldukları hakları da en iyi biçimde kullanarak ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkı sağlanmaktadır. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın hayatı bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur."

-Demet Dönmez'in mesajı-

AK Parti Ezine Kadınlar Kolları Başkanı Demet Dönmez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların Türk toplum ve aile hayatının önemli ve vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu bildirdi.

"Kadınlarımız, aile kurumunun temel taşı, sorumluluk sahibi, nesiller eğiten, yetiştiren cefakar varlıklardır" ifadesini kullanan Dönmez, şunları kaydetti:

"Toplum olarak kalkınmak, sanat, bilim, siyaset başta olmak üzere her alanda kadının etkin bir rol almasıyla mümkün olacaktır. Kadın haklarını korumaya yönelik yasal düzenlemeler, Türk kadınına verilen değeri ve önemi açıkça vurgulamaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de kadının toplumdaki yeri ve önemini de 'Zaman ilerledikçe, medeniyet dev adımlarla yürüdükçe hayatın asrın bugünkü gerçeklerine göre evlat yetiştirmenin zorluklarını biliyoruz. Bu günün anaları için, gerekli özellikleri taşıyan evlatlar yetiştirme, pek çok yüksek özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız daha çok aydın, daha çok feyizli, daha çok bilgili olmaya mecburdular' demek suretiyle en iyi şekilde ifade etmiştir."

Muhabir: Birol Güngördü / Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Haluk Babaoğlu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title