Haberler

8 Kişinin Ölümüne Neden Olan Sürücüye 10 Yıl Hapis

Trabzon'da, 8 Kişinin Hayatını Kaybettiği ve 7 Kişinin de Yaralandığı Trafik Kazasına Neden Olan Kamyonun Sürücüsü Cevdet Kurt, 10 Yıl Ağır Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Trabzon'da, 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin de yaralandığı trafik kazasına neden olan kamyonun sürücüsü Cevdet Kurt, 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 30 Ekim 2005 günü Arsin İlçesi'nde meydana geldi. Cevdet Kurt'un kullandığı 61 K 2051 plakalı kamyon, Rize yönüne giderken, karşı yönden gelen ve Ağrılı inşaat işçilerini taşıyan Turan Meral yönetimindeki 65 LB 673 plakalı minibüsle çarpıştı. Kamyon sürücüsünün dikkatsizlik ve tedbirsizliği sonucu meydana geldiği belirlenen kazada 8 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi de yaralandı. Olay sonrasında tutuklanan ve Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla yargılanan Cevdet Kurt, önce 12 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme heyeti, hafifletici nedenlerle cezayı 10 yıl ağır hapse indirdi.

Bahadır ÖKTEM/TRABZON, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title