Haberler

8'inci Sınıf Öğrencisinden Bakan Bozkır'a: AB'ye Ne Zaman Gireceğiz? (2)

'türkiye AB İLİŞKİSİ HİÇBİR ZAMAN AMİR MEMUR İLİŞKİSİ DEĞİLDİR'Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinin katıldığı 'Türkiye'nin AB Üyelik Süreci Sivil Toplum Diyalog Toplantısı'na katıldı.

'türkiye AB İLİŞKİSİ HİÇBİR ZAMAN AMİR MEMUR İLİŞKİSİ DEĞİLDİR'

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinin katıldığı 'Türkiye'nin AB Üyelik Süreci Sivil Toplum Diyalog Toplantısı'na katıldı. Türkiye'de STK'lar açısından cumhuriyet tarihinin en büyük rakamı olan 108 bine ulaşıldığını, STK'lar olmadan demokrasinin gücünden bahsedemeyeceğini vurgulayan Bakan Bozkır, Avrupa Birliği sürecinin Türkiye bakımından stratejik bir hedef olduğunu anlattı. Volkan Bozkır, "Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği ilişkisi hiçbir zaman öğretmen öğrenci veya amir memur ilişkisi değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak eşit şartlarda ve kültürümüzden, geleneklerimizden, inançlarımızdan taviz vermeden, Türkiye Cumhuriyeti olarak üye olmak arzusunda bu adımları atıyoruz. Belki bu nedenledir ki bu süreç uzuyor. Belki bu nedenledir ki daha yavaş ilerliyoruz. Ama bir acelemiz yok. Türkiye'nin zararına olacak hiçbir unsuru bugüne kadar kabul etmedik etmeyeceğiz" diye konuştu.

Toplantıda ERASMUS projelerinin masaya yatırılacağını hatırlatan Bakan Bozkır, "Bir diğer proje tabi ERASMUS projeleri. Her yaştan insanlarımız için çok önemli gençlerimiz için özellikle önemli. Bugüne kadar 600 milyon Euro kaynak kullandık. Bunun için 100 bin proje üretildi Türkiye çapında. 26 bin proje kabul gördü 400 bin insanımız yararlandı. 300 bini yurtdışına imkanı kazandı. Oto tamirhanesinde çalışan bir çırakta gidebildi, öğrenceler de gidebildi, orta yaşlı kardeşlerimizde gidebildi. Benim gibi biraz da orta yaşlı insanlarımız bile gidebildi. Dolayısıyla bu projelerimiz önümüzde ki dönemde 800 milyon Euro kaynağımız var ve 500 bin insanımızı bundan yararlandıracağız. Arkadaşlarımız bununla ilgili olarak ta size gerekli bilgileri verecekler" diye konuştu.

Bakan Bozkır, daha sonra sırayla kürsüye çıkan Sivil Toplum Örgüt lider ve temsilcilerinin görüşlerini dinledi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda Büyükşehir Belediye Bakanı Mehmet Sekmen, Bakan Bozkır'a bu yıl ikinci lige cıkan B.B. Erzurumspor'un formasını ve madalyasını hediye etti. AB Bakanı Volkan Bozkır salondan ayrılarak kendisini bekleyen öğrencilerle selfie çekildikten sonra polis okulu öğrencileri ile de hatıra fotoğrdafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Volkan Bozkır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title