Haberler

8 Fuhuş Çetesine Eş Zamanlı Operasyon

Bursa ve Aydın'da 8 Fuhuş Çetesinin Çökertildiği Operasyon Kapsamında Baskın Yapılan 40 Evde 35'i Kadın 50 Kişi Gözaltına Alındı.

Bursa ve Aydın`da 8 fuhuş çetesinin çökertildiği operasyon kapsamında baskın yapılan 40 evde 35`i kadın 50 kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, Bursa, Mudanya, Aydın ve Kuşadası`nda faaliyet gösteren 8 fuhuş çetesini belirledi. Aylık kazançları yaklaşık 1 milyon YTL olduğu belirtilen bu çetelere yönelik bugün sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Savcılıktan alınan izinle iki ayrı il ve ilçede 40 ayrı eve yapılan baskında, 35`i kadın olmak üzere 50 kişi gözaltına alındı.

Aydın ve Kuşadası`nda gözaltına alınanların da Bursa`ya gönderildiği operasyonda 200 polisin görev aldığını belirten Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, ``Çete üyeleri, bazı kadınları yurt dışından çalışma vaadiyle getirip, fuhuş bataklığına sürüklüyor. Bazılarına ise tehdit ve şantajla fuhuş yaptırıyor. Operasyonla batağa düşen kadınları da kurtarmış olduk`` diye konuştu.

Sorgusu süren zanlıların `fuhuş yapmak`, `fuhuş yaptırmak` ve `şantaj` suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title