Haberler

8. Çocuk Forumu Ankara'da Toplanacak

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve UNICEF'in düzenlediği 8. Çocuk Forumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Kızılcahamam Patalya Otel'de gerçekleştirilecek. "Çocuk Hakları Tanıtım Kampanyası" çerçevesinde düzenlenecek olan 8. Çocuk Forumu 81 ilden 2'şer il temsilcisi çocuğun katılımıyla, 18 Kasım'da akşam yemeği ve tanışma etkinliği ile başlayacak.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve UNICEF'in düzenlediği 8. Çocuk Forumu 18-21 Kasım tarihleri arasında Kızılcahamam Patalya Otel'de gerçekleştirilecek.

"Çocuk Hakları Tanıtım Kampanyası" çerçevesinde düzenlenecek olan 8. Çocuk Forumu 81 ilden 2'şer il temsilcisi çocuğun katılımıyla, 18 Kasım'da akşam yemeği ve tanışma etkinliği ile başlayacak. Forumun, 19 Kasım'da yapılacak olan resmi açılışında, İl Çocuk Koordinatörleri "Kampanya çıktıları ve öğrenilen dersler" başlıklı sunumlarını yapacak. UNICEF Temsilci Yardımcısı Lila Pieters ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış sunumlar üzerine görüşlerini açıklayacak. İl temsilcilerinin kampanya çıktıları konusunda yapacakları sunumların ardından "resim çalışması"na geçilecek. Çocuk Komitelerinin temsilcileri bu çalışma ile Unilever'in dünya çocuklarının ve gençlerinin farklı kültürlerini, zengin, etkileyici iç dünyalarını yansıtan resim yarışması "Unilever Okullararası Uluslararası Resim Yarışması"na ikinci kez doğrudan katılma şansını elde edecek.

-CUMHURBAŞKANI GÜL, ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

İl temsilcisi çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne bir ziyaret gerçekleştirilecek. Çocuklar kampanya çerçevesinde edindikleri tecrübeleri ve önerilerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le paylaşarak, kendisine tüm çocuklar adına bir plaket sunacak. Buradaki "Kampanya Töreni"nin ardından Çocuk Hakları Sözleşmesi (ÇHS) eğitim tazeleme toplantısı yapılacak. Forum 21 Kasım'da illerin yıllık planlarının hazırlaması ile sona erecek. (ANKA)

(AS/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title