Haberler

8 Askerin Serbest Bırakılması

Terör Örgütü Tarafından Kaçırılan Türk Askerlerinin Serbest Bırakılmasının Ardından Konuşan DTP Milletvekilleri, Askerleri Yerel Hükümet Görevlileri ile Birlikte Dağdan Teslim Aldıklarını Söyledi.

Terör örgütü tarafından kaçırılan Türk askerlerinin serbest bırakılmasının ardından konuşan DTP Milletvekilleri, askerleri yerel hükümet görevlileri ile birlikte dağdan teslim aldıklarını söyledi.

DTP'li vekiller Fatma Kurtulan, Aysel Tuğluk ve Osman Özçelik, Erbil Sharaton Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Askerlerin sağ salim ailelerine teslim edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Fatma Kurtulan, "Bu konuda elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmiştik. Aileler de bize başvurdular. Bizden katkı istiyorlardı. Bunun bir insani görev olduğu anlayışıyla temaslarımızı sürdürdük. Yerel hükümet görevleriyle, bu konuda katkıda bulunmaya hazır olduklarını görünce bölgesel

hükümetin içişleri bakanı ile birlikte gidip askerleri aldık. Bu konuda bir katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

DTP Milletvekili Osman Özçelik de, askerleri teslim almak için 3-4 saatlik bir yolculuk yaptıklarını belirterek, "Teslim aldığımız yeri tam olarak bilmiyoruz. Buranın yabancısıyız. Yerel hükümetin güvenlik önlemleri çerçevesinde gece 3-4 saatlik bir yolculuğun ardından askerleri dağdan aldık. Ardından askerlerin koruması ile güvenlik kordonu altında Erbil'e geldik" şeklinde konuştu.

(LK-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title