Haberler

79 yıllık TED, Üniversite kuracak

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü kuruluşlarından Türk Eğitim Derneği (TED), 79 yıllık tecrübesini üniversite çatısı altında sürdürmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü kuruluşlarından Türk Eğitim Derneği (TED), 79 yıllık tecrübesini üniversite çatısı altında sürdürmeye hazırlanıyor. Kurucu üyeleri arasında İsmet İnönü'nün de bulunduğu TED, üniversite başvurusunu Mayıs sonunda YÖK’e yapacak

TED Aliağa Koleji’nin ziyaret eden TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 2009-2010 döneminde eğitime başlayacak üniversitenin Eğitim, Mühendislik ve İktisat fakültelerinden oluşacağını açıkladı.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Aliağa Koleji’ni ziyaret ederek vakıf yönetim kurulu, öğretmenler ve velilerle bir araya geldi. Ziyaretinde kolejin birimlerini gezen ve bilgilere alan Pehlivanoğlu, öğrencilerle de bol bol sohbet etti. Aliağa’ya gelişinde TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka tarafından karşılanan Pehlivanoğlu, Vakıf yönetim kurulu ile bir araya geldi. Daha sonra Öğrenci velileriyle buluşan TED genel Başkanı Pehlivanoğlu, “TED’lik olmak büyük bir gururdur. Biz bir aileyiz ve okullarımızı büyük bir aile dayanışmasıyla büyütüp geliştireceğiz. Aliağa Kolejimizin; Vakıf yönetiminden, İdarecilerine; öğrencisinden öğretmenine, velisine kadar herkesin birlik beraberlik ve büyük bir dayanışma içinde olduğunu görmekten fevkalade memnunum” dedi.

TED YENİDEN YAPILANIYOR

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, “TED olarak 3 yıl önce yeniden yapılanma çalışmaları başlattık. Çünkü biliyoruz ki kendini eleştirmeyen, aynaya bakmayan hiçbir varlık mevcudiyetini devam ettiremez.” Dedi.

Pehlivanoğlu şöyle devam etti: “Genel Merkez olarak Okullarımıza ciddi eğitim desteği vereceğiz. Öğrencilerimizi rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleriyle yönlendirerek yaşam boyu mutlu olacakları alanları seçmelerini sağlayacağız. Çünkü biliyoruz ki hepimizin çocuğu mühendis, doktor olamaz. Gelecek yıldan itibaren çeşitli akademisyenler Okullarımıza giderek Öğretmenlerimiz ve velilerimizle görüşecek fikir alışverişinde bulunacak. Tüm okullarımızda da mevcut standardı daha ileriye taşıyabilmek için çalışmalar başlattık.”

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU MESLEKİ EĞİTİM’DE

TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu, Dershane ve üniversite sistemini de eleştirerek, mesleki eğitime önem verilmesini istedi. Pehlivanoğlu, “Türkiye’nin kurtuluşu endüstriyel mesleki eğitimdir. Eğitim sisteminin üniversite hedefli olması yerine endüstriyel mesleki eğitim hedefli olmalıdır.” Dedi.

TED ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Pehlivanoğlu, Aliağa ziyaretinde TED Üniversitesi’nin kurulacağı müjdesini verdi. “TED Üniversitesi kuruyoruz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Yüksek Öğretim vakfımızı kurduk. Artık meşalemiz Lise sonda sönmeyecek. Bu ay sonunda TED Üniversitesi dosyamızı Yüksek Öğretim Kurumu’na veriyoruz.” Diye konuşan Pehlivanoğlu, “Üniversitemizde; Eğitim, Mühendislik ve İktisat fakülteleri olacak. Başlangıç itibariyle Ankara’da 2009-2010 eğitim döneminde eğitime başlamayı öngörüyoruz. Aynı Galatasaray Üniversitesi’nde olduğu gibi TED Okullarımız için belli kontenjanlarımız olacak. Tüm farklılıklarımız gibi üniversitemizle de farklı olacağız” Dedi.

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title