Haberler

79. İzmir Enternasyonel Fuarında Gaziantep Konuşuluyor

79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Bu Yılki 'Onur Konuğu' Olan Gaziantep Göz Kamaştırmaya Devam Ediyor.

79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda yetkilinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkâmil Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası tarafından açılan Gaziantep standını, fuarın ilk gününde çok sayıda kişi ziyaret etti.

Gaziantep standının açılışı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Yabancı Damat dizisinin Oyuncuları Arif Ekin Güzelbeyoğlu ve Tülin Oral tarafından yapıldı.

Fuarın açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu, binlerce yıl değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan kentin daima huzur ve barış merkezi olduğunu vurguladı.

İstiklal Savaşında kimseden yardım almadan kendini savunan Antep'in günümüzde bu başarısını devlet desteği beklemeden gerçekleştirdiği atılımla sürdürdüğünü söyleyen Güzelbey, "Gaziantep bugün sanayisiyle, tarihiyle, kültürüyle kebap, baklava şehrinin çok ötesinde kültür ve turizm şehri olarak sadece Türkiye'nin değil dünyanın yükselen yıldız şehirlerinden bir tanesi olmuştur" dedi.

Güzelbey, "Neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt İzmir Enternasyonal Fuarının Onur Konuğu olmamız teveccühünde bulunan yetkililere teşekkür ediyorum. Fuarda görev almaktan duyduğum memnuniyeti dile getirirken, şehrim adına tüm katılımcılara emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep'in, ekonomi, sanayi, ticaret, kültür ve turizm potansiyelinin, en iyi şekilde tanıtımının yapıldığı fuarda Gaziantep'te yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün de desteğiyle gerçekleştirilen çalışmaların sergilendiği stantları gezen ziyaretçiler Gaziantep'in somut ve somut olmayan kültürel unsurları ile tanışma fırsatı buldular.

79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda 1750 m² alanda ildeki kurumların katkılarıyla Gaziantep'e özgü ürünlerin tanıtımının yanında başta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Gaziantep Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title