Haberler

77 İl Başkanı 'Kılıçdaroğlu' Dedi

77 İl Başkanı Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adaylığını Destekleyecek

CHP'de kritik toplantı sona erdi… İl Başkanları Toplantısı'nın ardından CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı alınan ortak kararları açıklayarak '77 İl Başkanı Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, Deniz Baykal'dan randevu istediklerini fakat henüz cevap gelmediğini söyledi.

CHP il başkanlarının, parti genel merkezindeki toplantısı sona erdi. İl başkanlarının kurultay sürecini ve genel başkan adaylarını değerlendirdiği toplantı yaklaşık beş saat sürdü.

22-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak 33. Olağan Kurultay'da genel başkan adaylığına ilişkin görüşlerin aktarıldığı toplantıda, 70'i aşkın il başkanının desteğinin genel başkan adayı Kılıçdaroğlu'ndan yana olduğu öğrenildi.

İl başkanları adına bir açıklama yapılması bekleniyor.

CHP Genel Merkezi'nde kritik toplantıda Kılıçdaroğlu'na destek çıktı. CHP il başkanları destekledikleri adayları açıkladı. 81 il başkanından 77'si Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Desteğini açıklayanlar arasında İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de yer alıyor. İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ise 'Baykal geri gelsin' dedi.

CHP Genel Merkezi'ndeki kritik toplantı istifa eden Deniz Baykal'ın il başkanlarına gönderdiği mesajla başladı. Baykal mesajında partiye 'birlik ve beraberliğinizi koruyun' mesajı gönderdi.

Kılıçdaroğlu 'ayrışmama' mesajı veren Baykal'a da yanıt vererek Baykal'ın gönderdiği mesajdan ötürü mutlu olduğunu söyledi.

Toplantıda ise CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun 15 üyesinden 13'ü, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin dahil 35 il başkanından 30'u, CHP'li Şükrü Elekdağ ve Ahmet Ersin de Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa etmesi ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa aday olması ile parti içinde başlayan tartışmalar sürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasıyla yaşanan deprem ve ardından MYK'nın Baykal'ı yeniden göreve çağırmasıyla ikiye bölünen CHP'de bugün de İl Başkanları bir araya geldi.

CHP'deki en kritik toplantıda, aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu 35 İl Başkanı'ndan 30'u, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun 15 üyesinden 13'ü ve CHP'li Şükrü Elekdağ ve Ahmet Ersin de Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı.

BAYKAL'DAN YAZILI MESAJ

Genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal, CHP il başkanlarına yazılı mesaj gönderdi. Baykal, mesajında ''Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Etik dışı baskılara göğüs gerelim. Partinize sahip çıkın. Partiyi ayrıştırmadan kurultaya gidin'' vurgusu yaptı.

CHP'li il başkanları, Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin başkanlığında toplandı. Eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın gönderdiği mesaj, il başkanlarına Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi tarafından okundu.

Baykal mesajında şöyle dedi :

''Bugün gerçekleştirmekte olduğunuz il başkanları toplantısının tarihi bir önem taşıdığını biliyorum. CHP'nin haksız ve hukuksuz saldırı ve suçlamaların hedefi olarak seçildiği, komploların tezgahlandığı bir ortamda gerçekleşecek olan kurultayımıza sizler yön vereceksiniz. Bu ortamda üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı, bazı acı siyaset tablolarının kendini gösterdiği, siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığı açıktır.

Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi, sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayış içinde ben il başkanlarımızdan CHP'nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliği ile destek olmalarını, katkıda bulunmalarının bekliyorum.

Gün ağlaşma ve hesaplaşma günü değildir. Tarih karşısında hepimiz bir büyük ahlak ve siyaset sınavı veriyoruz. Bugün CHP'

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title