Haberler

75'lik Şairin Bilgisayar Merakı

Hatay'ın Kırıkhan İlçesinde 75 yaşındaki Mehmet Köse, ajandalara yazdığı kaside ve şiirleri kitaplaştırmak için Halk Eğitim Merkezindeki bilgisayar kursuna başladı.

Hatay'ın Kırıkhan İlçesinde 75 yaşındaki Mehmet Köse, ajandalara yazdığı kaside ve şiirleri kitaplaştırmak için Halk Eğitim Merkezindeki bilgisayar kursuna başladı.

İşçi emeklisi olan, 5 çocuk ve 13 torun sahibi şair Köse, AA muhabirine, gençlik yıllarından bu yana şiir yazdığını ve bunları ajanda da sakladığını belirtti.

Şiirlerin bilgisayar ortamında yazmaya karar verdiğini ancak bilgisayar kullanmayı bilmediğini aktaran Köse, "Halk eğitim merkezinde giderek başvuru yaptım. Bunun için her gün ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Ceylanlı Mahallesinden dolmuşla kursa geliyorum. 10 parmak üzerine öğrenip yazma niyetim var, günü gününe kendimi geliştiriyorum." dedi.

Bundan sonraki hayatında huzurlu gün geçirmek ve teselli olmak için bilgisayar sistemini öğrenip yazdıklarını bilgisayarda saklamak isteyen Köse, 3 haftadır gittiği kurstan memnun olduğunu kaydetti.

Köse, "Herkesin gelip bilgisayarı öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Her şeyi canı gönülden okumak, yazmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kırıkhan Halk Eğitim Merkezinde bilgisayar öğretmenliği yapan Yusuf Koç da ilk defa bu yaşlardaki bir kişinin kurslarına başvurduğunu belirtti.

İlk gördüklerinde garipsediklerini aktaran Koç, "Daha sonrasında kendisinin azim ve istek olduğunu gördük. Kursa aksatmadan katılıyor. Öğrenmek için çabalıyor. Her yaştaki vatandaşlarımızı kursuma bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title