Haberler

    72 Çekirdekli Gpu'ya Sahip Nvidia Tegra 4'ün Detayları

    Eğer sızdırma doğruysa, mobil grafik gücünde çağ atlayacağız.

    Ruşen Göbel - - Akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılan Tegra 3 işlemcisi hali hazırda yeterince güçlüyken, sızdırıldığı söylenen resme göre çok daha iyisi yakın bir zamanda bizlerle beraber olacak.

    Sızdırılan resmin Nvidia'nın Tegra 4 işlemcisinin özelliklerini gösterdiği söyleniyor. Yeni Tegra, 4 + 1 adet çekirdeğe sahip olacak. 4 çekirdek standart grafik işlemlerinin üstesinden gelirken 5. çekirdek, arayüz gibi grafik gücüne çok da ihtiyaç duyulmayan noktalarda tek başına görev yapıyor olacak. Böylece güç tüketimi büyük oranda düşürülmüş olacak. İşlemci, 28 nanometre teknolojisiyle üretiliyor olacak.

    Grafik tarafına baktığımızda, "72 çekirdek" ile karşılaşıyoruz. 72 çekirdek, muhtemelen Nvidia'nın masaüstü grafik kartlarında yer alan Cuda çekirdekleriyle aynı mantıkta olacak. Belleğin çift kanal çalışabileceği yazılmışken, 2560 x 1440 piksel vide çözünürlüğü desteği sunacağı belirtiliyor. Görüntüleme tarafında ise çözünürlük 2560 x 1600 görünüyor. Fakat en ilginç ayrıntı, 1080p'de 120 Hz değerine ulaşabileceğinin yazıyor olması. 120 Hz'e çıkmak demek, stereoskopik 3D desteğini sağlamak anlamına geliyor. Yani şu anda televizyonlarda kullanılan, pille çalışan gözlüklerle elde edilen 3D... Mobil cihazda ne derece mantıklı bilinmez ama, sızdırıldığı söylenen dökümanda bu yazıyor.

    USB 3.0 desteği gibi çılgın özelliklerder de, görselde yerini bulmuş durumda. Gerçek olması pek muhtemel durmuyor olsa da, doğru çıkması halinde akıllı telefonların çağ atlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Ruşen Göbel - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Ruşen Göbel Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title