Haberler

71 Yaşındaki Sultan Acay Sefalet Dolu Bir Yaşam Sürdürüyor

Diyarbakır'ın Suriçi Beldesinde İkamet Eden Sultan Acay İsimli Yaşlı Kadın, Yalnızlığını Beslediği Kediler ile Gidermeye Çalışıyor.

Diyarbakır'ın Suriçi beldesinde ikamet eden Sultan Acay isimli yaşlı kadın, yalnızlığını beslediği kediler ile gidermeye çalışıyor.

Diyarbakır'da yaşanan sefalet tabloları bitmek bilmiyor. Suriçi beldesi Süleyman Nazif Mahallesi'nde ikamet eden 71 yaşındaki, kimsesiz Sultan Acay, sefalet dolu bir yaşam sürdürüyor. Bir oğlu kanser olan Sultan Acay diğer oğlunun da akli dengesi yerinde olmadığı için tek başına yaşıyor. Yatalak durumda olan Sultan Nine, çok sevdiği halk ozanı ve bestekar Celal Güzelses'in fotoğrafını yanı başından ayırmıyor. Komşularının verdiği yardımlarla geçinen Sultan Nine, ağrıları nedeniyle sürekli bağırıyor.

Türkçe bilmediği için konuşmakta zorluk çeken Sultan Nine, yalnızlığını kediler ile paylaşıyor. Sultan Acay'ın komşusu Ömer Ekin, yaşlı bayanın kimsesinin olmadığını ve yalnız başına yaşadığını belirterek, "Kimsesi olsa da bakmıyorlar. Bir oğlunun akli dengesi bozuk, bir oğlu da kan kanseridir. Büyük oğlu tatlı satıyor. Sultan Nine sabahtan akşama kadar ağrıları nedeniyle bağırıyor. Komşular da rahatsız oluyor. Komşular ondan şikayetçiler. Sultan Ninenin kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak birinin

olması gerekiyor. Valilik tarafından Sultan Ninenin huzurevlerine yerleştirilmesi şarttır. Böyle olursa hem mahalle sakinleri, hem de o kurtulur" dedi.

Sultan Acay'ın bir diğer komşusu Saliha Bağıran ise, Sultan Acay'ın oğlunun Sultan Nineye gelen yardım eşyalarını alıp götürdüğünü iddia ederek, "Eşyaları götüreceğine kendisini götürsün. Gece olunca sürekli bağırıyor. Bağrışlarından rahatsız oluyoruz" dedi.

(SK-ZG-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title