Haberler

700 Metre Derinlikte Can Pazarı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesine Bağlı Ballıca Köyü Gandak Mevkiinde Filiz Madencilik'e Ait Krom Madeninde Bugün Sabah Saat 08:30 Sıralarında Göçük Meydana Geldi. Göçük Sırasında 17 İşçinin Bulunduğu 700 Metrelik Maden Ocağında 49 Yaşındaki Halil Sarıekiz İsimli İşçi Göçük Altında Kaldı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Ballıca Köyü Gandak mevkiinde Filiz Madencilik'e ait krom madeninde bugün sabah saat 08:30 sıralarında göçük meydana geldi. Göçük sırasında 17 işçinin bulunduğu 700 metrelik maden ocağında 49 yaşındaki Halil Sarıekiz isimli işçi göçük altında kaldı.

Maden ocağında çalışan diğer işçiler 112 Acil Servisi, Sivil Savunma ve Jandarmaya olayı haber verdi. Saat 10:40 sıralarında gelen sağlık ve kurtarma ekipleri, işçilerin de yardımıyla 700 metre derinliğindeki maden ocağına girdi. Uzun süren kurtarma çalışmaları sırasında Halil Sarıekiz'in yakınları ve arkadaşları maden ocağı önünde bekledi. 6 saat süren çalışma sonunda Halil Sarıekiz, göçük altından çıkarıldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Halil Sarıekiz'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Madende meydana gelen göçüğü olabilecek bir iş kazası olarak değerlendiren Filiz Madencilik yetkilisi Adnan Afacan, göçük nedeniyle üzgün olduklarını, ancak can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kendisi de maden ocağına girerek işçinin sağlık durumu hakkında bilgi alan Adnan Afacan, "Böyle bir olaydan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Bu durum olağan bir iş kazası. Tüm personelimiz göçük altında kalan arkadaşımıza ulaşmak için seferber oldu. Can kaybı olmaması sevinç verici. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Maden ocağında 70 işçinin çalıştığı öğrenildi.

(BT-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title