Haberler

700 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi Kapsamında İskilip İlçesine Bağlı Kayaağzı Köyünde 700 Bin Fidan Toprakla Buluştu.

Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı köyünde 700 bin fidan toprakla buluştu.

Proje kapsamında Kayaağzı köyünde 10 bin dönümlük bir arazi üzerinde ağaçlandırma çalışmaları yapılırken, geçtiğimiz yıl yöreye kazandırılan 1 milyona ek olarak bu yıl 700 bin fidan daha dikildi.

Fidan dikim törenine Çorum Valisi Mustafa Toprak, İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, İlçe Komutanı Jandarma Üsteğmen Mesut Yıldırım, Çevre ve Orman İl Müdürü Ziya Çöpür, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Bağ-Kur İl Müdürü Mehmet Bekar, Basın İl Müdürü Mehmet Çelik, İl Genel Meclisi üyeleri, köy muhtarı Mehmet Cümbüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidan dikim töreninde konuşan Vali Mustafa Toprak, ağaçlandırma çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini belirterek Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında Kayaağzı köyünde geçen yıl ve bu yıl toplam 1 milyon 700 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Ağaçlandırma faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmesi gerektiğini ifade eden Toprak; "Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bu konuda bir eylem planı var. Fakat iller sadece bu plana bağlı kalmamalı. Her ilin de bir eylem planı

bulunuyor. Tüm kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin bütçelerine ağaçlandırma ile ilgili ödenek koyup bu konuda çalışmalara başlamaları gerekiyor. Geçen sene içerisinde toplam 6.5-7 milyon civarında fidanı toprakla buluşturduk. Hedefimiz, bu sene bu 2 katına çıkarmaktır" dedi.

Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarının da kuruduğunu, buna karşı en etkili önlemin ağaç dikmek olduğunu belirten Toprak; "Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi için ne kadar çok çalışırsak o kadar çok kaynak aktarılacak. Hep birlikte bu seferberliği başlatacağız. Küresel ısınma ile birlikte ormanların, ağacın hepimiz açısından ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık" şeklinde konuştu.

Vali Toprak, daha sonra ağaçlandırma çalışmaları hakkında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Toprak başta olmak üzere fidan dikim törenine katılan İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, İlçe Komutanı Jandarma Üsteğmen Mesut Yıldırım, Çevre ve Orman İl Müdürü Ziya Çöpür, Tarım İl Müdürü Ali Lek, Bağ-Kur İl Müdürü Mehmet Bekar ve çok sayıda vatandaş fidan dikti.

(ES-BÖ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title