Haberler

70 Bin Alabalık Telef Oldu

Muş'un Malazgirt İlçesi Adalar Mahallesi'ndeki Alabalık Tesisinin Suyunun Kesilmesi Sonucu Yaklaşık 70 Bin Alabalık Telef Oldu.

Muş'un Malazgirt ilçesi Adalar Mahallesi'ndeki alabalık tesisinin suyunun kesilmesi sonucu yaklaşık 70 bin alabalık telef oldu.

Alınan bilgilere göre, önceki gün Malazgirt'in Adalar Mahallesi'nde Sabri Yağcı'ya ait alabalık tesisinde balık havuzuna gelen suyun gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilmesi sonucu havuzdaki yaklaşık 70 bin balık telef oldu. Sabah saat 06.00 sıralarında havuzdaki balıklara yem vermek için havuz başına geldiğinde gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını söyleyen Sabri Yağcı, havuzdaki 70 bin balığın telef olduğunu, maddi zararının 60 bin YTL civarında olduğunu belirterek, tesisin 3 ay boyunca hizmet veremeyeceğini dile getirdi. Havuza su taşıyan 150'lik borunun toprak ve çimlerle önünün kapatıldığını anlatan Yağcı, "Gece saat 23.00'e kadar personel ile birlikte burada çalışıyorduk ve son olarak o saatte balıklara yem verdiğimizde her şey çok normaldi. Sabah tekrar balıklara yem vermek için havuz başına geldiğimde gördüğüm manzara beni şok etti. Havuzdaki bütün balıklar telef olmuştu. Hemen güvenlik güçlerine haber verdim ve yapılan çalışmalar neticesinde havuza su taşıyan 150'lik borunun önünün kapatılmasından dolayı havuza su gelmemiş ve balıklar da oksijensiz kaldıklarından telef olmuştu. Şu anda kuluçka havuzundaki balıkların yavrulamasını bekleyeceğiz, çünkü havuzda hiç balık kalmadı" şeklinde konuştu.

Güvenlik güçleri olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

(KT-MET-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title