Haberler

7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, enerjinin özellikle 200 yıldır dünyada bütün ilişkileri belirleyen, sınırları çizen, savaşın ya da barışın temelini oluşturan bir sektör olduğunu belirterek, "Ama ülke olarak biz, bu tür ihtilafların sebebini, saikini ve nereye varacağını az-çok yaşayarak...

İstanbul Valisi Vasip Şahin, enerjinin özellikle 200 yıldır dünyada bütün ilişkileri belirleyen, sınırları çizen, savaşın ya da barışın temelini oluşturan bir sektör olduğunu belirterek, "Ama ülke olarak biz, bu tür ihtilafların sebebini, saikini ve nereye varacağını az-çok yaşayarak öğrenmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla ülkemiz bu konuda çok ciddi projeler yürütüyor ve politikalar üretiyor." dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı" açılışında konuşan Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede zengin enerji kaynaklarının yer aldığını söyledi.

Doğal enerji kaynaklarının bol bulunduğu ve üretildiği bu bölgede geçmişten beri farklı hadiselerin meydana geldiğini hatırlatan Şahin, "İşte yakın tarihimizde başımıza, Osmanlı'nın başına gelenler ve hala uğraştığımız sorunların temelinde enerji ve enerjinin paylaşımı konusu vardır. Ama ülke olarak biz, bu tür ihtilafların sebebini, saikini, ve nereye varacağın az çok yaşayarak öğrenmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla ülkemiz bu konuda çok ciddi projeler yürütüyor ve politikalar üretiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin bu anlamda dikkatli, planlı ve geleceğe dair hazırlıklı olmak durumunda olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Ülkemizin, Anadolu coğrafyasının enerji koridoru olması, bu anlamda bizi belirleyici, yönlendirici ülke konumuna sokuyor. İnşallah bu projeler en kısa zamanda tamamlanıp hayata geçirilecektir. Tabii enerji kalkınmanın temelindeki en önemli unsurlardan biri. Ama dünyada birçok örneğini gördüğümüz gibi illa enerji kaynaklarına sahip olmak tek başına kalkınma için yeterli değil. Birçok enerji kaynağına sahip ülkelerin maalesef ekonomik olarak çok ileride olmadığını görüyoruz. Ama bunun tersine birçok ülkenin de enerji kaynağına sahip olmadığı halde çok iyi noktalara geldiğini, sanayileştiğini, zenginleştiğini görebiliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Türkiye Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title