Haberler

7. Ulusal Eczacılık Fuarı, Yepyeni İçeriği ile Sektörle Buluştu

'Eczacılık ve İlaç' Konseptiyle 7'nci Yılında Yoluna Devam Eden Ulusal Eczacılık Fuarı Açılış Törenine İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İkmib) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İlaç Endüstrisi İş Verenler Sendikası (İeis) Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Eczacı Odası Başkanları, Üniversite Temsilcileri, Sektör Temsilciler ve Çok Sayıda Eczacı Katıldı.

'Eczacılık ve İlaç' konseptiyle 7'nci yılında yoluna devam eden Ulusal Eczacılık Fuarı açılış törenine İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İlaç Endüstrisi İş Verenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, eczacı odası başkanları, üniversite temsilcileri, sektör temsilciler ve çok sayıda eczacı katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İKMİB olarak eczacılık sektörünün gelişmesine yönelik tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Türk eczacılık sektörünün, dünya eczacılık pazarının gelişmesine parelel olarak büyüdüğüne dikkat çeken Akyüz, “Eczacılık sektöründe sürekli bir gelişimin temin edilmesi ve değişen koşullara uyum sağlanabilmesi amacıyla, eczacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar Ar-Ge'ye her geçen yıl biraz daha fazla yatırım yapıyorlar. Bu büyük yatırımlar sayesinde, Dünya Sağlık Örgütü'nün güncel “iyi üretim uygulamaları”na sıkı sıkıya bağlı olan Türk eczacılık sektörü, en ileri teknoloji ile en üstün kalite standartlarında üretim yapıyor” dedi.

Katma değeri yüksek ilaç sektörünün, yılda 2 milyar dolarlık üretim yaptığını belirten Akyüz, Türk eczacılık sektörünün ihracat rakamlarının da 2007 yılında 401 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. 2003-2007 yılları arasında sektörün ihracat artış oranının yüzde 82,7 olduğuna da vurgu yapan Akyüz, ülke grupları itibariyle 2007 yılı ihracatında 175,18 milyon dolarla AB ülkelerinin ilk sırayı aldığını bunu 77,52 milyon dolarla diğer Avrupa ülkelerinin izlediğini belirtti. Akyüz, ayrıca İKMİB olarak sektör ihracatının artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve ihracata konu olan ürünlere rekabet gücü kazandırılmasına yönelik çalışmalarda bulunarak, sektörün gelişmesi adına her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ve fuar bazında da Dev Ajansla olan birlikteliğe devam edeceklerini söyledi. İlaç Endüstrisi İş Verenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ise yaptığı konuşmada, tarihin en eski mesleklerinde biri olan eczacılığın sağlığın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi. Ülkede son yıllarda sağlık alanında yaşanan yeniden yapılanmanın sektörü değişime zorladığını ifade eden Barut, “Eczaneler sektörün değişen koşullara göre yeniden yapılanmalı ve yeni koşullara uyum sağlamalılar. Eczacıların bugün yaşadığı sorunları biliyoruz bu sorunlar kısa vadeli çözümler yerine yapısal yaklaşımlarla çözümlenmelidir. Bugün eczane yapısını tehdit eden iki yapı bulunmaktadır. Bunlardan ilki zincir eczaneler diğeri ise ilaçların başka kanallar üzerinden hastalara ulaştırılmasıdır.

Bu yaşanan sorunlara taraflar ortak yaklaşım içinde çözüm getirmelidirler. Eczacılarımızın daha etkin çalışma ortamına kavuşması için sendikamız her zaman desteğe hazırdır” dedi. İlacın sadece eczanede ve eczacı gözetiminde satılması gerektiğini de vurgulayan Barut, geri ödeme listesinde yer almayan ürünlerin tedavide daha pahalılaşmaya neden olacağını söyledi. Dev Ajans Başkanı Erhan Gölbey ise konuşmasında 7 yıl önce dünyadaki tüm örneklerini inceleyerek ve geliştirerek bölgesel boyutta İzmir'de başlattıkları Eczacılık Fuarı ile ilgili hedeflerinin tüm sektör bileşenlerini aynı platformda toplayan ve alanında ülkenin en geniş tabanlı ihtisas fuarı olma özelliğini koruyan bir boyutu yakaladıklarını söyledi. Gölbey, “Fuarımızda bugüne dek yaptığımız çalışmalarla sektörün tüm parçaları ile aynı platformda buluşacağı bir modeli yakaladık. Bu bağlamda, gücünü ülkemizdeki tüm eczacılardan alan Ulusal Eczacılık Fuarı, sektörün tüm bileşenlerini birleştirerek, eczacılık mesleğine daha iyi hizmet verecek” dedi. TC Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü, TC Dış Ticaret Müsteşarlığı İstanbul Kimyevi Madde ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Klinik Farmakoloji Derneği, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, Kızılay, üniversiteler ve sektörün tüm bileşenlerinin bir araya geldiği Ulusal Eczacılık Fuarı Platformu İstanbul'un en merkezi noktasında, sektörün güncel konularının tartışıldığı bilimsel toplantılarla 2011 yılına kadar Uluslararsı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

(YK) 02.05.2008 18:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title