Haberler

7.Seramik Sempozyumu'ndan Başkan Sargın'a Ziyaret

Güncelleme:

7. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu heyeti Sempozyumun Yürütücü Başkanı Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Nermin Demirkol öncülüğünde İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret ederek, sempozyum hakkında bilgi verdiler.

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında, Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO), birlikte yürüttüğü "7. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu geçtiğimiz günlerde Tarihi Kazıklı Kervansaray'da düzenlenen açılış töreniyle start aldı. İznik Belediye Başkanlığı ve tarihi yerlerinin ziyaretinde heyete İznik Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Senanur Gündoğdu Dodevski eşlik etti.

Sempozyuma 7.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu'nun nun amacı; seramik sanatının imkân ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak, sanatçı, öğrenci ve sanatsever arasındaki diyalogların arttırılmasını amaçlamaktadır. Sempozyumun önümüzdeki yıllarda da devam ettirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanmakta. Sempozyumun ana hedefi ise Sempozyumun ana hedefi, Sanatçıların sempozyum süresince üretecekleri eserler ile seramik sanatının kişisel teknik ve yorumlarını aktarmayı, sanat ve bilime katkıyı sunmayı vizyon edinmekte.

Bu amaç ve hedefler doğrultusunda yapılan sempozyum heyeti Çini'nin başkenti olan İznik'e gelerek Belediye Başkanı Osman Sargın'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette heyet Belediye Başkanı Osman Sargın'a 17-24 Mayıs 2017 tarihleri arasında devam eden 7.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu ve sempozyumda yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdiler. İznik Çinisinin gelişimi ve serüveni üzerine bilgi alış verişinde bulunan heyete İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Osman Sargın İznik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title