Haberler

7. Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası Başladı

Güncelleme:

Bu yıl 7.sini düzenlediği Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası 23 Mart, Perşembe günü Titanic Business Bayrampaşa'da başladı.

Görme Engelli Ustalar Yarışıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor A.Ş.'nin sponsorluğunu üstlendiği Osman Şahin Görme Engelliler Satranç Turnuvası, 2017 Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonasına katılan, Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) olan ve Genel, Gençler ve Kadınlar kategorisinde yaklaşık 120 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. 20 Eylül 2001 tarihinde hayatını kaybeden, Türkiye'de satrancın gelişimine büyük katkısı olmuş TESYEV kurucu üyelerinden Osman Şahin'in anısına düzenlenen turnuva, satranç sporunun ve görme engelli sporcuların büyük mücadelesine sahne oluyor.

Turnuvanın diğer destekçileri arasında Uludağ Limonata, S.O.S International Ambulans Servisi, Braille Teknik Teknoloji, ROSSMANN Türkiye, TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş. de yer alıyor.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve TESYEV Başkanı A. Yavuz Kocaömer, "Osman Şahin anısına her yıl gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvamızın bu yıl da çok çekişmeli turlara sahne olacağına inanıyorum. 7. kez buluşacağımız turnuvada görme engelli usta satranççıların zeka ve strateji dolu yoğun rekabetine şahit olacağız. TESYEV kurucu üyesi Osman Şahin'i bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyor ve tüm sporculara başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

OSMAN F.ŞAHİN KİMDİR?

29.01.1945 tarihinde Ordu'da doğdu. 1983-84 yıllarında Karabük Spor Kulübü'nün başkanlığını yürüttü ve amatör lige kadar düşmüş bir takımı 2. Lig'e çıkardı. İstanbul Kadıköy'de Karabüklüler Derneği'ni kurdu. Fenerbahçe Lisesi'nde Fenerbahçe Eğitim Vakfı'nın mütevelli üyesi olarak çalıştı ve üç yıl başkanlığını yaptı. Fenerbahçeliler Derneği'ni kurarak iki yıl başkanlığında bulundu. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesiydi. Engellilere daha iyi hizmet verebilmek için Yavuz Kocaömer başkanlığında oluşturulan TESYEV'in kurucu üyeleri arasında yer aldı. 20 Eylül 2001 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osman Şahin Türkiye Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title