Haberler

7 Nüfuslu Aile Tek Odada Yaşam Mücadelesi Veriyor

Batman'ın Sason ilçesinde 7 nüfuslu aile, 20 yıldır 30 metrekarelik küçük bir odada yaşam mücadelesi veriyor.

Sason ilçesi Çilekli köyünde ikamet eden 7 nüfuslu Doğan ailesi, 20 yıldır 30 metrekarelik odada yaşıyor. En büyüğü 18 yaşında olan 5 çocuğunu bu odada büyüten ve evlendiğinden beri çocuklarıyla aynı odayı paylaşan Baba Seyithan Doğan, tuvaleti dışarıda, banyo ve mutfağı ise odanın içerisinde olan evini tamamlayamamanın üzüntüsünü yaşıyor. 1997'de evlendiğini ve bu zamana kadar aynı odada yaşadıklarını anlatan Doğan, "En büyük çocuğumu elektrik çarptı, dört parmağını kaybetti. Liseyi bitirdi, çalışmak zorunda kalınca okuyamıyor artık. 2 çocuğum lise okuyor. Bir erkek çocuğum ortaokulu bitirdi, diğeri ise ilkokula gidiyor. Şimdiye kadar çiftçilik yaparak geçindik. 10 gün önce Diyarbakır'ın ilçesi Hazro'ya işçi olarak gitmiştim. Orada 50 TL yevmiye alarak çalıştım. 2 gün önce köyüme döndüm. 7 nüfus aynı odada kalıyoruz. Benim en büyük çocuğum 18 yaşında ikinci kızım 17 yaşında diğerleri 15-16 yaşlarında. Onlarla artık yatmayı bırakın, beraber oturmaya bile utanıyorum. Ev yapacak imkanım yok" dedi.

Yardım kuruluşları ise, ailenin durumunun değerlendirileceğini belirtti. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batman Sason Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title