Haberler

7'nci Datça Kış Maratonu Yapıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk ve tek geleneksel açık deniz kış yüzme maratonu Kumluk Plajı'nda iki parkurda yapıldı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek geleneksel açık deniz kış yüzme maratonu Kumluk Plajı'nda 5 bin ve bin 500 metrelik iki parkurda yapıldı. Maratona altısı Yunan olmak üzere 113 erkek ve 24 kadın katıldı.

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi'nin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen maratona toplamda 243 sporcu başvurdu. Kumluk Plajı'ndan saat 12.15'te start alan sporcular 5 kilometre uzaklıktaki Fener Adasına yüzerek uzun parkuru tamamladı. Kumluk Plajı ile Club Datça Tatil Köyü'nün iskelesi arasındaki 1.5 kilometrelik bölümde ise kısa parkura katılan sporcular birbiriyle kıyasıya yarıştı.

Maratonun başlamasına saatler kala Kumluk plajının izleyiciler tarafından dolması organize komitesini de mutlu etti. Yarışlar öncesinde konuşan Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan, uluslararası bir organizasyon olduğu için amacın dostluğu pekiştirmek olduğunu söyledi. Tokcan, "Komşumuz Yunanistan ve tabii ki Sömbeki (Simi) Adası ve Atina ile Selanik'ten gelen dostlarımız var. Bunlar bizim için çok önemli. Dostluğun pekiştirilmesi için yapılan bu maratonla Datça'nın da adının duyulması da önemli. Türk turizmine de katkı sağladığına inanıyorum. Spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle Datça'nın adının anılması çok güzel. Yedincisi olmasına rağmen müthiş bir kalabalık olması çok güzel. Türkiye'de örneği yok" dedi. Maratona katkı veren Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi de Datça'nın geleceğinin denizlerde olduğunu belirterek, "Deniz dostluklarımızı bir araya getiriyor. Bu etkinlik içinde olmaktan çok mutluyuz. Bunun devamını getirmek gerekir. Spor dostluk ve barış demektir" dedi.

İKİNCİ EVİMDE OLMAKTAN MUTLUYUM

Sömbeki Belediye Başkanı Lefteridis Popodaukalos da "İkinci evimde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepimiz gerçek birer kardeşiz. Başka bir söze gerek yok" dedi. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü de etkinliğin yapılmasında rol oynayan herkese teşekkür etti.

Maratonun onur konuğu olan eski yüzücü Ersin Aydın da katılımın güzel olduğunu, davet edilmesinin çok mutluluk verici olduğunu söyledi. Datça Maratonu'nu 10 yıl önce Yunan yüzücüler ve Sömbeki Belediyesi ile birlikte atan mimar 65 yaşındaki Necati Sağır da "Birlikte dostluk yüzmesi şeklinde başlayan maratonu, Yunan arkadaşlarımızla birlikte kış maratonu haline getirdik. Sporun karakterinde olan rekabeti de bu sene işin içerisine katarak daha güzel, daha etkinliği olan bir yarışma haline getirdik. Bugünlere geldiğimiz için çok mutluyuz. Çok güzel şeyler görüyoruz. Daha da iyi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

BİR KADIN SPORCU HASTANEYE KALDIRILDI

Yarış sırasında kısa parkurda mücadele verirken fenalaşan 41 yaşındaki Zeynep Yıldız, Sahil Güvenlik teknesiyle plaja getirildi. Yıldız, ambulansla Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. - Muğla / Datça

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Marmaris Türkiye Muğla Datça Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title