Haberler

7 Fransız Bisiklet Şampiyonuna Doping Şoku

Güncelleme:

ABD Anti- Doping Ajansı, doping yaptığı gerekçesiyle Lance Armstrong'un 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğunu elinden aldı ve sporcuyu ömür boyu pistlerden men etti.

ABD Anti-Doping Ajansı (USADA), doping yaptığı gerekçesiyle Lance Armstrong'un 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğunu elinden aldı ve sporcuyu ömür boyu pistlerden men etti.

USADA'dan yapılan açıklamaya göre, kendine yöneltilen doping suçlamalarını kabul etmediğini ve ajansla artık mücadele etmeme kararı aldığını açıklayan ABD'li bisikletçinin 1 Ağustos 1998'den bu yana elde ettiği bütün başarılarla, 1999 ile 2005 yılları arasındaki 7 Fransa Bisiklet Turu şampiyonlukları silindi ve sporcu, ömür boyu pistlerden men edildi.

USADA, 1999 yılından bu yana takibe aldığı Armstrong'un performans artırıcı ilaçlar kullandığını iddia etmiş, sporcu da suçlamaların durdurulması için federal mahkemeye başvurmuş, ancak bunu engelleyememişti.

40 yaşındaki Armstrong geçen yıl bisiklet sporu kariyerine son vermişti.

USADA, Armstrong'un kararının, doping kullandığına dair bir itiraf olduğunu savunmuştu.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş / AP

Yayıncı: Hüseyin Doğru - COLORADO SPRINGS

Kaynak: AA / Spor

Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title