Haberler

7 Bölgede 7 Rengin Buluştuğu Gecenin Anlamı Büyüktü

Güncelleme:

9 gün boyunca devam eden etkinliğe toplam 22 dernek katıldı. Final gecesine ise Ahilik Vakfı da katıldı.

Bağcılar Belediyesi'nin "7 Bölge, 7 Renk Kültür Sanat Festivali" etkinliği kapsamında, Adıyamanlılar Vakfı ve Bağcılar Trabzonlular Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen gecede kardeşlik vurgusu yapıldı.

Ali Mazak başkanlığındaki Ahilik Vakfı tiyatro ekibi, bir gösteri sunarak şed kuşandırdı. Ahilik duasının yapıldığı programda, katılımcılara lokma tatlısı ikram edildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği gecede Adıyaman'da metfun bulunan Sahabe Safvan bin Muattal (r.a) ile ilgili bir tanıtım CD'si de izlettirildi.

BAŞKANLARDAN KARDEŞLİK VURGUSU

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Trabzonlular Derneği Başkanı Abdülkadir Çelebi, yaptıkları açıklamalarla birlik ve beraberlik mesajları verdi. Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, "Bu aziz millet - Çanakkale ve Yemen'de olduğu gibi - yaşanan terör olaylarının üstesinden gelecektir. Buna inanıyorum. Bu inanca sahip olduğumuz müddetçe kardeşlik bağımızı hiç kimse zedeleyemez" şeklinde konuştu.

Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Abdülkadir Çelebi, "Trabzon, Adıyaman'ın ilçesi olduğu gibi; Adıyaman da Trabzon'un ilçesidir. Bizim birbirimizden ayrı, gayrımız yok. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Zenginliğimiz ise kardeşliğimizdir" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, Adıyamanlılar Vakfı ile Trabzonlular Derneği'nin birlikte hazırlamış olduğu gecenin bu ülkenin birlikteliğine gölge düşürmeye çalışanlara önemli bir mesaj verdiğini söyleyerek, bu güzel atmosferin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa katılan AK Parti İstanbul milletvekili Harun Karaca ise yaptığı konuşmada etkinliğin önemine dikkat çekerek, "Kürt kardeşlerimizle, Türk kardeşlerimizle, Çerkez kardeşlerimizle, Laz kardeşlerimizle bugüne kadar hep birlikte yaşadık; bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Kimse aramızda nifak çıkarmaya çalışmasın" şeklinde konuştu.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de yaptığı açıklamada birlikteliğin ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesine, vesile olan herkese teşekkür ederek, "Şu tablo, Türkiye'nin tablosudur" dedi.

ADIYAMANLILAR STANDINI ZİYARET ETTİLER

Program sonrasında AK Parti İstanbul milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Esenler Belediyesi Koordinatörü Mehmet Çelik, çok sayıda siyasetçi, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri ve bürokratlarla birlikte Adıyaman standını ziyaret ettiler. Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, beraberinde Vakıf Başkan Vekili Mustafa Karlı, Başkan Yardımcısı Av. Abdurrahman Dursun, Vakfın Yönetim Kurulu üyeleri ve Komisyon Başkanlarıyla birlikte misafirlerini ağırladılar. Misafirlere Adıyaman yöresine ait ürünler ve çiğ köfte ikram edildi.

Adıyamanlılar Vakfı Sivil Toplum Kuruluşları Komisyon Başkanı Ahmet Demir tarafından organize edilen ve Adıyaman standında sergilenen Adıyaman ile ilgili ürünlerin tamamı Adıyaman Belediyesi tarafından karşılandı. Çiğ köfte sponsorluğunu ise her geçen gün gelinen nokta itibariyle Adıyaman'ın gururu olan OSES Çiğ Köfte ve DOPİNG Çiğ Köfte üstlendi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyamanlılar standının diğer stantlara oranla çok daha büyük ilgi gördüğünü ve bunu bu aşamaya getirmek için yoğun çaba sarf eden başta STK Komisyonu'na, Adıyaman Belediyesi'ne OSES Çiğ Köfte ile DOPİNG Çiğ Köfte firmalarına ve bütün Vakıf Yönetim Kurulu üyelerine ile Komisyon Başkanlarına teşekkür etti. Ayrıca Vakıf olarak Adıyaman'ın tanıtılmasına vesile olan böylesi anlamlı projelerde yer almanın gurur verici bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Ak Parti Adıyaman Çelebi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title