Haberler

7 bin yıllık Bitlis'in ışıklandırılmış hali büyülüyor

Güncelleme:

Yaklaşık 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Bitlis'in kalesi ve tarihi eserleri ışıklandırıldı.

Yaklaşık 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Bitlis'in kalesi ve tarihi eserleri ışıklandırıldı.

Daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bitlis Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından kentin tarihi mekanları olan bazı camiler ve Eski Sinema Yokuşu diye adlandırılan mekanlar ışıklandırılmıştı. Son olarak, en yüksek burcu 56 metre olan Bitlis Kalesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesinin çalışmalarıyla ışıklandırıldı. Büyük İskender tarafından komutanı Bedlis'e yaptırılan ve ihtişamını kaybetmeden günümüze kadar gelen kalede yapılan ışıklandırma görenleri adeta büyülüyor.

Bitlis'te yapımı devam eden 3'üncü etap sokak sağlıklaştırma projesinin tamamlandığını belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, görev süresi boyunca tarihi dokunun ön plana çıkarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tanğlay, Bitlis'in 7 bin yıllık kadim bir kent olduğunun altını çizerek, "Bitlis'in en yüksek tepelerinden biri olan seyir terasındayız. Bitlis'in orta yerinde duran Bitlis Kalesi'nin de ihtişamını görmekteyiz. Bitlis 7 bin yıllık kadim bir şehir. Biz de bu tarihi ve kadim şehirde hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkımızın daha güzel bir ortamda yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Kale ışıklandırma projesi vaatlerimiz arasındaki 50 projenin içerisinde yer alıyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bitlis Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleri ile Bitlis Belediyesi olarak kale ışıklandırma projemizi gerçekleştirdik. Bunların yanında 3'ncü etap sokak sağlıklaştırma projemizi de gerçekleştirdik. Bitlis'in tarihi dokusunu biraz daha gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile görüşmelerimiz sonunda 4'üncü etap sokak sağlıklaştırma projemizi de sunduk. Önümüzdeki yıl büyük ihtimalle onu da gerçekleştireceğiz. Görevimiz süresince tarihi eserlere elimizden geldiğince Bitlis Belediyesi olarak önem vereceğiz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Belediyesi Bitlis Valiliği Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title