Haberler

7 Bin Telefon Numarasını Ezbere Çeviriyor

Çankırı Belediyesi'nde 14 Yıldır Santral Memuru Olarak Çalışan, Doğuştan Gözleri Görmeyen, Evli ve 2 Çocuk Babası 35 Yaşındaki Ceyhun Gülmez, 7 Bine Yakın Telefon Numarasını Hafızasında Tutuyor.

Çankırı Belediyesi'nde 14 yıldır santral memuru olarak çalışan, doğuştan gözleri görmeyen, evli ve 2 çocuk babası 35 yaşındaki Ceyhun Gülmez, 7 bine yakın telefon numarasını hafızasında tutuyor.

Santralciliği körler okulunda katıldığı 3 aylık kursta öğrendiğini belirten Ceyhun Gülmez, ''Körler okulunda ud çalarak müzisyenlik yaptım. İlk tanıştığım kişilerin sesini duyduğum zaman, bu kişiyi unutmuyor ve sesinden ayırt edebiliyorum. Aradan 3- 5 yıl geçse de insanları sesinden ve dokunmak kaydıyla dış görüntüsünden tanıyorum. 7 bine yakın telefon numarasını hafızamda tutabildiğim gibi, duyduğum bir müziğin notasını kulaktan işitme ile notalarını çıkarıp hem çalıyor, hem de söyleyebiliyorum'' dedi.

Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Ceyhun Gülmez, ''Körler okulunda kabartma yazıyı okumayı öğrendim. Bundan dolayı da kabartma yazılı kitap buldukça okuyorum. Ancak kabartma yazılı kitapların pahalı olması nedeniyle daha çok sesli ortamlardan yararlanmaktayım. Fakat bu, yeterli olmuyor'' dedi. İşe, arkadaşlarının yardımıyla bazen de kimsenin yardımı olmadan gidip geldiğini belirten Gülmez, eşinin ve çocuğunun özürlü olmadığını kaydetti. Özürlülere seslenen Gülmez, ''Hiçbir zaman özürlülüklerinden dolayı kendilerini eksik hissetmesinler'' dedi.

14 yıldır Belediye'de santral görevlisi olarak çalışan Ceyhun Gülmez, diğer personel de çok seviyor. Mesai arkadaşları, ''Ceyhun burada santral görevinin yanında iyi bir dost. Kendisini arayıp, bir numara istediğiniz sırada sesinizden hasta veya moralimizin bozuk olduğunu anlar ve bizlere yardımcı olmak ister. Ayrıca birçok birim tarafından yapılan işleri çok iyi bildiği için, gelen vatandaşlara da yol gösterir'' dedi.

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title