Haberler

7 Bin 500 Öğrenci Sigortalanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin En Büyük Problemlerinden Birisinin İşsizlik Olduğuna İşaret Ederek, 'İşsizlikteki Esas Sıkıntı Yeteri Kadar Nitelikli Eleman Bulunamamasıdır.' Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisinin işsizlik olduğuna işaret ederek, "İşsizlikteki esas sıkıntı yeteri kadar nitelikli eleman bulunamamasıdır. Özellikle ara eleman bulunamamasıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir El Aletleri Sanayi Tic. A.Ş (İZELTAŞ) arasında 'Mesleki Eğitimdeki 7 bin 500 öğrencinin Sigortalı Yapılması konusunda İşbirliği Protokolü imzalandı. Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin işsizlik problemine dikkat çekerek, işsizlikteki esas sıkıntının yeteri kadar nitelikli eleman bulunamaması olduğunu söyledi. Herkesin 'kalem efendisi' olmak için çaba harcadığını belirten Çelik, "Herkes beyaz yakalıklı olmaya talip ama nitelikli eleman konusunda ciddi bir boşluk var" diye konuştu. Çelik, bakanlığın bu konudaki boşluğu giderebilmek için birçok kuruluşla işbirliği yaptığını ifade etti. Çelik, sektörün ihtiyaçlarına göre yetişen becerileri buna göre tanzim edilmiş olan nitelikli elemanlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. Son dört yılda mesleki ve teknik eğitimin gelişmesi için olağanüstü bir çaba içerisinde olduklarını dile getiren Çelik, bütün işveren ve işçi sendikalarını da sürece dahil ederek ulusal düzeyde büyük çalışmalar yaptıklarını söyledi. İzeltaş ile yapılan protokol neticesinde 300 okulun donatımının yapılacağını belirten Çelik, öğretmen ve öğrenci eğitimi konularında da bu alandaki boşluğunda bu sayede doldurulmuş olacağını ifade etti. Çelik, "2006-2007 eğitim öğretim yılında Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü bünyesindeki okullarda yüzde 7'lik bir öğrenci artışı meydana geldi. 9'ncu sınıfları ortak sınıf yapmamız öğrencileri sınavla mesleki ve teknik eğitime yönlendirme çabalarımız yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlıyor. Nitelikli iş gücü yetiştirmek için bu ve benzeri çabaların artırılması gerekiyor. Diğer firmalarla işbirliği yapmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İZELTAŞ firması ile Mesleki ve Teknik Eğitimdeki 7 bin 500 öğrencinin Sigortalı Yapılması konusundaku işbirliği protokolü imzalandı. İZELAŞ firması imzalandı. Bu arada, firma tarafından Bakan Çelik'e el yapımı bir hediye takdim edildi.

(DUY-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title