Haberler

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepkiler

Güncelleme:

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Senatosu, Memur-Sen Kilis Şubesi ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini kınadı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesinden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın, Ermeni diasporasının iftira nitelikli iddialarına destek veren "soykırım" değerlendirmesinin hiçbir tarihi, hukuki ve bilimsel dayanağının bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Biden yönetiminin Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türkleri göz ardı eden ifadelerinin ABD'nin iç siyasi hesaplarının sonucu olarak ortaya çıktığı açıktır. ABD'nin lobilerin taleplerine diz çökerek yaptığı, Türkleri ve Türk tarihini karalamaya yönelik asılsız suçlamasını kati surette reddediyor ve gerçekleri öğrenmek isteyenleri arşivleri okumaya davet ediyoruz. Türk ve Ermeni halklarının ortak geçmişini çarpıtarak husumet çıkarmaya çalışan bu zihniyeti kınıyoruz."

Memur-Sen Kilis Şubesinden yapılan yazılı açıklamada ise Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesi kınanarak, soykırımın ABD'nin hem uzmanlık alanı hem de en büyük yalanı olduğu ifade edildi.

İddianın tarihsel hiçbir gerçekliğinin olmadığı vurgulanan açıklamada, "Memur-Sen olarak konuya ABD'nin binlerce kilometre uzakta bir coğrafyada ve bir asrı aşan bir geçmişte 1915 yılında yaşananlara dair ilgisinin hukuken dayanaksız, bilgisinin ilmen yetersiz olduğu perspektifle bakıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası da ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini kınadı.

Odadan yapılan açıklamada, ABD yönetiminin politik amaçlı açıklamalarda bulunulduğu belirtilerek, "ABD'nin yönetimi politik amaçlarla Osmanlı Devletinde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki zemini olmayan açıklamalarda bulundu. Popülizm amaçlı yapılan bu açıklamaları hiçbir şekilde kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Yaşam

Amerika Birleşik Devletleri Aralık Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title