Haberler

67 Yaban Hayvanı Sağlığına Kavuşturdular

Çağlar Sefertaş - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Rehabilitasyon Koruma Kontrol ve Araştırma Ünitesi'nde görevli veteriner hekimler bir yılda 67 yaban hayvanı sağlığına kavuşturdu.

Çağlar Sefertaş - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Rehabilitasyon Koruma Kontrol ve Araştırma Ünitesi'nde görevli veteriner hekimler bir yılda 67 yaban hayvanı sağlığına kavuşturdu.

Ünite Müdürü Prof Dr. Burhan Özba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinde görev yapan veteriner hekimlerin değişik türde yaban hayvanlarına müdahale ederek, sağlıklarına kavuşturduğunu söyledi.

Tedavi edilen yaban hayvanlarının başında kanatlı hayvanların geldiğini anlatan Özba, bunlar arasında kızıl şahin, kartal ve akbaba bulunduğunu belirterek, "Bunların dışında keklik gibi kanatlı hayvanlar da geliyor. Memeli hayvanlardan kurt, ayı ve karaca gibi hayvanlar da ünitemize getirilerek tedavi edilip yeniden doğaya salındı" dedi.

Yaban hayvanlarının kendilerine sahipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şubesi tarafından getirildiğini anlatan Prof. Dr. Özba, şöyle devam etti:

"Bize getirilen bu yaban hayvanların tedavisi Veteriner Fakültesi Kliniği'nde yapılıyor. Tedavisi yapılan yaban hayvanları Kuzey Doğa Derneği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Veteriner Fakültesi işbirliğinde doğaya bırakılıyor. Ünitemiz 2011 yılında kuruldu ve bu tarihten itibaren değişik ırktan 67 yaban hayvanı iyileştirerek doğaya saldık. Bize getirilen hayvanlar hemen dahiliye, doğum ve cerrahi kliniklerine alınıyor. Eğer kırık veya çıkık varsa cerrahi klinik bölümüne, iç hastalığı varsa da iç hastalıkları kliniğine alınıyor."

-"Kanatlı hayvanlara uçma egzersizleri yaptırıyoruz"-

Veteriner hekimlerin yaban hayvanlarına bu bölümlerde müdahale ettiğini anlatan Özba, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar en ilginç ameliyat kara akbabası ameliyatı oldu. Akbabanın kanadının iç kısımındaki kırık yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından tedavi edildi. Gayet başarılı bir ameliyat oldu. Kırık kaynadıktan sonra hayvan uçabilecek duruma geldi. İklim koşulları elverdiği sürece kendisini doğaya bırakacağız. Hayvanlara ameliyatın ardından ilaç tedavisi uyguluyoruz. İyileşene kadar ilaç tedavisine devam ediyoruz. İyileştikten sonra kafeslere alıyoruz."

Özba, kanatlı hayvanlara uçma egzersizleri yaptırdırdıklarına dikkati çekerek, "Şu anda ünitede 2 kızıl şahin, 1 kartal, 1 baykuş ve bir de akbabanın tedavisine devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Emine Konuk - KARS

Kaynak: AA / Yerel

Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title