Haberler

67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'na Yoğun İlgi

Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve bu yıl 67'ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) yoğun ilgi görüyor.

Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve bu yıl 67'ncisi düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) yoğun ilgi görüyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve basın gününün ardından 16 Eylül'de halka açılan fuarın bu yılki ana teması "Gelecek Şimdi" olarak belirlendi.

İki yılda bir Paris Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak yapılan Frankfurt Otomobil Fuarı'na, bu yıl 39 farklı ülkeden yaklaşık bin firma katılıyor. Amerika ve Asya'dan 50'nin üzerinde büyük otomobil üreticisi, fuarda, yeni model ve teknolojilerini sergiliyor. Yoğun ilgi gören fuar, yeni araçların yanı sıra geleceğe yönelik prototipleri de otomobilseverlerle buluşturuyor.

2015 yılındaki 230 bin metrekarelik alana kıyasla bu yıl inşaat çalışmaları nedeniyle 200 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda, 228 farklı model aracın dünya galası yapılacak. Fuarda 64 Avrupa galası ve 32 de Almanya galası gerçekleştirilecek.

Fuara 15 Eylül Cuma günü itibarıyla 9 bin 600'den fazla medya temsilcisi akredite oldu. Akredite olan medya temsilcilerinin yarısı yurt dışından gelirken, 400'den fazla gazeteci ile Çin ilk sırada yer aldı. Çin'i Fransa, İtalya, Birleşik Krallık ve Japonya izledi.

Sürücüsüz otomobil programları

Bağlanabilirliğin yanı sıra "elektrikli hareketlilik (electric mobility)", 67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nın diğer önemli bileşeni oldu. Birçok üretici, fuarda, elektrikli modellerini sergilerken, bu yıl sürücüsüz otomobil programları da fuarın öne çıkan konseptlerinden.

Fuarda, test sürüşleri ve çocuklar için eğlence etkinlikleri, ziyaretçiler için de kariyer ve iş imkanları bulunuyor. Ziyaretçiler, özel bir alanda sergilenen model araçları da yakından inceleyebiliyor.

Farklı fiyat tarifelerinin uygulandığı fuar, 4,50 avro ila 18 avro arasında değişen fiyatlarla ziyaret edilebiliyor. Engelli ziyaretçiler ve 7 yaşından küçük çocuklar ise 24 Eylül'de sona erecek fuarı ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya Paris Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title