Haberler

67 Türk Libya Havayolları'yla Geldi

Libyada Muammer Kaddafi Muhaliflerinin Başlattığı Olayların Dördüncü Gününde Hava Yoluyla Tahliyeler Devam Ediyor.

67 TÜRK LİBYA HAVAYOLLARI'YLA GELDİ

- EŞİ İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜ

* Kaddafi'nin açıklamalarının ardından yaşananları anlattılar.

Libyada Muammer Kaddafi muhaliflerinin başlattığı olayların dördüncü gününde hava yoluyla tahliyeler devam ediyor.

BEKLEYENLER ENDİŞELİ

Atatürk Havalimanında yakınlarını yolunu gözleyenler ise endişeli. Ablasının kızını bekleyen Gülseren Aşkar, "Haber geldi gelecek diye ama bekliyoruz" derken oğlunu bekleyen Ferhat Karaca ise Oğlumu bekliyorum.Bugün öğleden sonra geleceğim dedi.12den beri bekliyorum.Biz uyku uyumuyoruz kaç gündür, haram oldu bize. Merakla bekliyoruz" dedi.

Yolcu yakınları Hepsini Allah kurtarsın.Kaddafiyede merhamet versin yüreğine.Halkına acısın o insanlar ölmesin yazıktır,Türklerde buraya gelsin hayırlısıyla" dediler.

Libya Havayollarının bugün saat 13.50de gelen bir uçağı ile çeşitli şantiyelerde çalışan 67 Türk işçisi Tripoliden İstanbula geldi. Atatürk Havalimanında bir açıklama yapan işçilerden Özkan Tetik kendilerinin Tripolide Genelkurmay Başkanlığı binasını inşa ettiklerini ancak burasının bile isyancılar tarafından ele geçirildiğini belirterek şunları söyledi: Biz Libyanın en önemli binasını yapıyorduk. Askeri güçlerin kontrolu altındaki Genelkurmay Başkanlığı binasını inşaa ediyorduk.Olayların başladığı gün olan ayın 19nda bu binaya bile girdiler ve biz de eşyalarımızı toplayıp zor kaçtık. Üç gündür havalimanında bekliyoruz. Durum düzelirse tekrar gideceğiz"

Aynı inşaatta çalışan Cemal Yağmur ise dün akşam Kaddafinin yaptığı konuşmadan sonra olayların bıçak gibi kesildiğini belirtti ve şunları söyledi: Biz hazırlandık tam dönmek üzereydik. Kaddafinin konuşması da televizyonda bitmişti. Bundan sonra olaylar sokaklarda durdu. Caddelerde sessizlik vardı.Biz dönmekten vazgeçmek istedik. Ancak şantiye müdürümüz bize dönmemizi gerekirse tekrar çağıracağını söyledi" Uçakta çok boş yer olduğunu söyleyen bazı işçiler ise, Üç gündür havalimanındayız. Havalimanında her şeyin fiyatı üç misle olmuş. Adım atacak yer yok.İnsanlar perişan. Bu uçakta yer olmasına rağmen 67 Türk binebildik.En az 50 kişilik yer vardı. Ama insanları almadılar dedi.

EŞE GÖZYAŞI

Libya'da çalışan eşini bırakmak zorunda kalıp Türkiye'ye dönen Güneş Mengüllüoğlu,havalimanında gözyaşı döktü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title