Haberler

662. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri Yarın Başlıyor

Elmalı Belediyesi tarafından düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleşecek güreşlere 73 başpehlivan katılacak.

662. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri yarın başlayacak.

Elmalı Belediyesi tarafından düzenlenen Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleşecek güreşlerle ilgili Su Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanı Mithat Yolcu ve Güreşağası Cemal Ekşioğlu katıldı.

Ümit Öztekin, Elmalı ilçesini önce Antalya'ya sonra da Türkiye'ye tanıtacaklarını ve önemli kültür merkezi olacağına inandıklarını söyledi. Elmalı'nın Türkiye'nin en eski spor organizasyonuna sahip olduğunu dile getiren Öztekin, "Türkiye'de yağlı güreşlere en büyük ilgi Antalya"da gösteriliyor. Elmalı'daki güreşler, Kırkpınar Güreşleri'nin hemen ardından ikinci en büyük organizasyon olarak bilinir. Tarihe bakıldığı zaman ise Kırkpınar'dan da eskiyiz" dedi.

Elmalı güreşlerinin Türkiye'nin en eski güreş organizasyonu olduğunu ancak yeterince tanıtılmadığını belirten Öztekin, hedeflerinin 2-3 yıl içerisinde en az Kırkpınar kadar söz ettiren bir noktaya gelmek olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki başpehlivanlarla güreşlere katılmaları konusunda anlaşmaya vardıklarını vurgulayan Öztekin, "73 başpehlivanımızla anlaşmamızı yaptık. Üç gün sürecek güreşlerimize ilginin büyük olacağına inanıyoruz. Güreşlerimizi bakanlarımız da izleyecek" diye konuştu.

Mithat Yolcu ise 662. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'ne Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak hem maddi hem manevi büyük destek verdiklerini söyledi. Elmalı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için çok değerli bir ilçe olduğunu dile getiren Yolcu, "İnşallah güreş organizasyonu çok güzel geçecektir. Elmalı güreşlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Yeşilyayla Türkiye Elmalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title