Haberler

66. Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı 'Iaa' Perşembe Günü Açılıyor

Dha DIŞ HABER- Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/DHA Geleceğin teknoloji harikası otomobiller 17 Eylül Perşembe günü Almanya'nın Frankfurt kentinde 'Uluslararası Otomobil Fuarı' (IAA)'da görücüye çıkıyor.

Dha DIŞ HABER-

Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/DHA

Geleceğin teknoloji harikası otomobiller 17 Eylül Perşembe günü Almanya'nın Frankfurt kentinde 'Uluslararası Otomobil Fuarı' (IAA)'da görücüye çıkıyor. Cenevre ve Paris otomobil fuarlarından sonra dünyanın gözü Frankfurt'ta olacak. Fuar, 27 Eylül tarihine kadar açık olacak.

Dünyanın en hızlı ve en pahalı 1,5 milyon Euro değerinde Bugatti Veyron modelinin yeni versiyonu Chiron-Teaser ilk defa bir otomobil fuarında sergilenecek. Fransa'nın Alsas bölgesinde özel imal edilen Bugatti modeli Chiron-Teaser bin 200 beygir gücünde. Frankfurt'tan önce ilk defa 1897 yılında Berlin'de bir otelde başlayan otomobil fuarı 1951 yılından itibaren her iki yılda bir Frankfurt'ta yapılıyor. Bu yıl Şansölye Dr. Angela Merkel'in konuşmasıyla açılacak olan IAA'ya dünyanın dört bir yanından otomobil sanayisin üst düzey yöneticileri katılıyor. Giriş ücreti 14 Euro olan fuara ilgi yoğun. Frankfurt'ta 230 bin metrekare fuar salonunda 40 ülkeden katılımla ilgi giderek büyüyor.

Hidrojenle çalışan Toyota ve Hyundai modelleri Fuarın gözdesi

Otomobiller artık giderek teknolojiye ayak uyduruyor. Bilgisayar sistemi her modelde kendini gösteriyor. Geleceğin arabalarını kullanmak için artık şoför gerekmiyor. İster şoförlü ister şoförsüz arabalar programlı otomatik kendi gidiyor. Tamirhaneye bile kendi gidiyor. Trafik, oto yollar dijitalleşiyor. Arabalar diğer araçlarla bilgisayar sistemiyle iletişim kurup istenmeyen kazaların trafik sorunların önüne geçilmesi düşünülüyor. Böylelikle araba kullanma zevki giderek ortadan kalkıyor. Fuar'da araba markaların dışında çok sayıda 'Sony' 'Google', 'Samsung', 'Alman Telekom' gibi elektronik dijital hizmet veren şirketler yeni teknolojilerini sergiliyor. Elektrikli, akülü, hybrid arabalar daha piyasaya tam giremeden hidrojenle çalışan araba modelleri Toyota'nın 'Mirai' ve Hyundai'n 'ix 35 Fuell Cell' hidrojenle çalışan modelleri araba piyasasını allak bullak etti. Fuar bu yıl rekor ziyaretçi sayısı kırmayı hedefliyor. Yeni model başta Mercedes, VW, Opel, Porsche, Audi, BMW gibi Almanya'nın önde gelen markaların son modelleri fuar salonlarında yine araba tutkunların heyecanını yükseltecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Frankfurt Almanya Eylül Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title