Haberler

648 bin Sivaslı adına fidan dikilecek

Güncelleme:

648 bin Sivaslı adına fidan dikilecek Sivas'ta Bostancık Erozyon Kontrol Projesi kapsamında bölgeye 300 bin adet fidan dikiliyor Sivas'ta Bostancık Erozyon Kontrol Projesi kapsamında bölgeye 300 bin adet fidan dikiliyor Sivas Valisi Salih Ayhan, Ormancılık İşletme Müdürlüğü 'nün yürüttüğü...

648 bin Sivaslı adına fidan dikilecek

Sivas'ta Bostancık Erozyon Kontrol Projesi kapsamında bölgeye 300 bin adet fidan dikiliyor

SİVAS - Sivas'ta Bostancık Erozyon Kontrol Projesi kapsamında bölgeye 300 bin adet fidan dikiliyor

Sivas Valisi Salih Ayhan, Ormancılık İşletme Müdürlüğü 'nün yürüttüğü Bostancık Erozyon Kontrol Projesi Kapsamında yapılmakta olan arazi çalışmalarını yerinde inceledi. Merkez Bostancık köyüne giderek bölgeyi ve yapılan çalışmaları inceleyen Ayhan, Orman İşletme Müdürü Sefa Duman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Duman, ihale bedeli 305 bin TL olan projede 2 milyon metre karelik alana 300 bin fidan dikimi gerçekleştirileceği söyledi. Burada bir açıklama yapan Vali Ayhan, ağaçlandırma projelerine önem verdiklerini dile getirerek, Sivas'ın her yıl kapasitesini daha da artırarak toplumsal bilinç oluşturup, okulları, kurumları, sivil toplum örgütlerini seferber ederek fazla fidanı toprakla buluşturmanın mücadelesini verdiğini söyledi. Salih Ayhan, açıklamasının devamında, "Geçen medyada görmüşsünüzdür Sivas Akıncılar Elibüyük köyünde Selim amcanın çalışmasını. Hakikaten çok örnek bir çalışma. Rabbim bu topraklardaki Selim amcaların sayısını artırsın. Bu bilinçli bir kültür. Sadece Orman İşletme Müdürlüğümüzün tek başına başaracağı bir iş değildir. Bu toplumsal bir duyarlılık, farkındalık ve sahiplenmeyle olacaktır. Dolayısıyla elbette Orman İşletme Müdürlüğümüz bilimsel yönüyle, yönlendirmesiyle, ağaç ya da fidan takviyesiyle,desteğiyle bu iş olur ama vatandaşımız sahip çıkacak. Selim amca herkese güzel bir ders, örnek bir davranış sergilemiş oldu. Buradan da tekrar Selim amcayı tebrik ediyorum." dedi.

Her Sivaslı adına bir fidan dikilecek

Sivas Valisi Salih Ayhan, "Bizim şöyle bir düşüncemiz var. Sivasımızda yaşayan, 648 bin vatandaşın adına fidan dikelim. ve bu ağaçlarımız da sadece çam değil. Mahleptir, ahlat, alıç yani bu bölgenin dokusuna uygun bir şekilde. Bazen vatandaşlar sadece çam dikmemizi eleştiriyorlar, öyle değil. Dolayısıyla iklime uygun olan ağacın seçimine de hassasiyet gösteriyoruz. Ekim ayında 648 bin hedeflemiştik ama bunu revize edeceğiz gibi görünmektedir. İnşallah o gün Türkiye'de ses getireceğiz. İyi bir örgütlenmeyle iyi bir organizasyonla Sivas'ın sahiplenmesiyle çok güzel bir mesaj vereceğiz Türkiye'ye ve dünyaya. Sivas'a nefes olacağız ve bir ağaçlandırmayla tüm dünyanın en büyük ağaçlandırma organizasyonu gerçekleştirmek gibi bir hedefimiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Ayhan Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title