Haberler

64. Hükümet Eylem Planı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'nin yapısal reform ve idari dönüşümler sayesinde büyüme temposuna girdiğini, 64. Hükümet Eylem Planı'nın da ekonominin canlandırılmasına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'nin yapısal reform ve idari dönüşümler sayesinde büyüme temposuna girdiğini,  64. Hükümet Eylem Planı'nın da ekonominin canlandırılmasına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 64. Hükümet Eylem Planı'ndaki sosyal politika düzenlemelerinin toplumun her kesimine memnuniyet vereceğini söyledi.

Asgari ücretle ilgili uygulamanın, işveren yükünün hafifletilmesi ve destekle birlikte ekonominin canlandırılmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Kösemusul, "Yeni işe giren gençlerimizin ücretlerinin 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanması, genç işsizliğin yükselmesinin önüne geçecek, yatırım, iş kredisi ve faizsiz desteklerle gençlerimiz iş hayatına daha kolay adapte olacak. Kıdem tazminatında tartışmalara yol açan sorunlara çözüm getirilmesi gibi uygulamalar, iş dünyamız açısından memnuniyet vericidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kösemusul, eylem planında KOBİ'lere verilen önemin iş dünyasını memnun ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gelir vergisi muafiyet sınırının yükseltilmesi, yem ve gübreden alınan KDV'nin kaldırılması, piyasada bir canlanmaya yol açacaktır. Yeni Gelir Vergisi Kanunu,  kırsal kalkınma desteklerine verilen büyük önem, meslek liselerinin yeniden yapılandırılması ve daha birçok uygulama, inşallah beklenilen zamanda hayata geçirilecektir. Türkiye mali disipliniyle, bağlayıcı etkilere karşı ekonomisinde gerçekleştirdiği yapısal reformlar ve idari dönüşümler sayesinde büyüme temposuna girmiştir.  64. Hükümet Eylem Planı, ekonominin canlandırılmasına büyük katkı sağlayacaktır. "

İş dünyası olarak ekonomiyi canlandıracak her düzenleme ve gelişmeye destek verdiklerini bildiren Mahmut Kösemusul, "Büyümenin artarak sürmesini ve ekonomik istikrarın uzun vadede devam etmesini istiyoruz. Şimdi daha çok gayret ve çalışma vakti. Bu doğrultuda açıklanan 64. Dönem Eylem Planı'nın ekonomimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Sakarya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title