Haberler

64 Belde Belediye Başkanından Basın Açıklaması

Kemerkaya Belediye Başkanı Yavuz: "6360 sayılı kanun büyükşehir statüsü kazanamayan illerdeki beldeler içinde 64 belde belediyesine ve dolayısıyla belde halkına büyük haksızlık yapmıştır"

Nüfusları 2 binin üzerinde olmasına karşın belediye tüzel kişilikleri sona erecek olan 64 beldenin belediye başkanları yaptıkları basın açıklaması ile sorunlarını dile getirdi.

Hazırlanan ortak açıklama, Türkiye Belediyeler Birliği Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesi Belediye Başkanı Asım Yavuz tarafından okundu.

Yavuz, 6 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6360 sayılı Kanun'un, 31 Mart 2014 tarihinden itibaren uygulanacağını anımsatarak, bu kanun kapsamında bin 582 belediyenin tüzel kişiliğinin sona erdiğini dile getirdi.

Kanun kapsamında, büyükşehir olmaya nüfusu yetmeyen Ordu'nun, Mart 2013 itibariyle nüfusunu tamamladığının tespit edilmesi üzerine, büyükşehir olma hakkının teslim edildiğini hatırlatan Yavuz, buna karşın kendi taleplerinin gözardı edildiğini savundu.

Yavuz, şunları kaydetti:

"Ancak bu kanun, büyükşehir statüsü kazanamayan illerdeki beldeler içinde 64 belde belediyesine ve dolayısıyla belde halkına büyük haksızlık yapmıştır. 2011 yılı nüfus verilerine göre nüfusu 2 bin olan belediyeler tüzel kişiliğini korumuş, kanunun yürürlük tarihine kadar birleşme ve katılma yolu ile nüfusunu 2 binin üzerine çıkaran belediyeler de tüzel kişiliğini korumuş, ancak doğal yollarla nüfusunu 2 binin üzerine çıkaran 64 belde belediyesi kapatılmıştır.

Yan yana bulunan iki beldeden ikisinin de 2012-2013 verilerine göre nüfusları 2 binin üzerinde olmasına rağmen birisi kapanmaktadır. Bu durum tarafımızdan kanunun getirdiği bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir. Ülkemizin tamamında bu durumda olan 64 belde belediyesi bulunmaktadır."

Asım Yavuz, "Kanun Meclis'e geldiği günden beri bu haksızlığı bakanlarımıza, milletvekillerimize, ilgili tüm bürokratlarımıza ilettiğimizde bizlerin haklı olduğu, bir haksızlık yapıldığı beyan edilmiş, kanunun ilerleyen safhalarında düzeltilebileceği ifade edilmesine rağmen beklentimiz boşa çıkmıştır" ifadesini kullandı.

Yavuz, "Bu milletin uğradığı haksızlıklara cesaretle neşter vuran, yapılan reformlarla halkın özgürlük alanlarını genişleten, mağduriyetlere son veren sayın Başbakanımızdan, hükümetimizden ve yüce meclisimizden bu 64 beldenin uğrayacağı mağduriyetin giderilmesini belde halkımız adına istirham ediyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title