Haberler

En Yaşlı Astronot! 60 Yaşındaki İtalyan Dünya'ya Döndü

Güncelleme:

Avrupa'nın en yaşlı astronotu Paolo Nespoli, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 139 gün kaldıktan sonra Perşembe sabahı evine geri döndü.

60 yaşındaki İtalyan astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönerken NASA'dan gelen mürettebat Randy Bresnik ve Roscosmos'dan Sergei Ryazansky ile birlikte üç saat geçirdi.

HER ŞEYİ YAKINDAN TAKİP EDİLDİ

Bu, Nespoli'nin uzaydaki üçüncü göreviydi ve vücudu, gözleri, uyku düzeni, yeme alışkanlıklarını, uzayda hayatına nasıl adapte olduğunu anlamaya çalışan bilim insanları tarafından yakından takip ediliyordu.

UZAYDA PİZZA BİLE YAPTI

Nespoli kendisini bizzat bilime adamakla kalmayıp, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Colombus bilim laboratuvarı modülünde 60 deney gerçekleştirdi.

Görevin en önemli noktaları arasında, pencereden fotoğraf çekerken, Dünya atmosferinde yanan bir meteoroid görüntüsünü yakalaması Yer Kontrol'e evindeki yemekleri özlediğini bildirdikten sonra meslektaşlarına yaptığı İtalyan pizzası var.

YAKINDA EMEKLİ OLACAK

Nespoli, gezegenden 400 kilometre yükseklikte toplam 94 milyon 136 bin 260 kilometre yol katetti. Astronotun, görev süresinin 313. gününü tamamladıktan sonra emekli olması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

NASA Komik - İlginç Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

HALK:

Dayı ölmeden cenneti göreyim demiş olmamış

4
1
yanıtYanıtla
Gns:

Tipik bir Türk düşünce beyni sizdeki zaten. Elalemin yapıtları olan telefonlar ile yorum yapıyosunuz da bu haberemi inanmıyosunuz beyler. Farkındamısınız bilmem ama herkes gider Mersin’e Türkiye gider tersine.

4
0
yanıtYanıtla
fatoş sultan mehmet han:

rize''de de yerçekimi yok.

0
3
yanıtYanıtla
Caki:

Yorumunuza sesli güldüm ??

2
1
yanıtYanıtla
Murat:

Atmaa Ziya. . .

1
1
yanıtYanıtla
Şems:

Allah adaletlidir. İlmin peşinden gidene ve çalışana verir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title