Haberler

60. Hükümette Ekonominin Koordinasyonu Nazım Ekren'e Emanet

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 60. Hükümet Listesini Onaylamasının Ardından Bir Basın Toplantısı Düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Dönemde Ekonominin Koordinasyonunun Başbakan Yardımcılığı'na Getirilen Nazım Ekren Tarafından Yürütüleceğini Açıkladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 60. hükümet listesini onaylamasının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde ekonominin koordinasyonunun Başbakan Yardımcılığı'na getirilen Nazım Ekren tarafından yürütüleceğini açıkladı.

Halen AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Prof. Dr. Nazım Ekren, 1956 doğumlu. Lisans öğrenimini Bursa İ.T.İ.A. İktisat Bölümü'nde tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora derecesi alan Erken, İktisat Teorisi Anabilim Dalı'nda doçent olarak Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F.'de görev yaptı. Manchester Business School'da (İngiltere) 1.5 yıl misafir öğretim üyesi olarak bulunan Ekren, uygulamalı İktisat Anabilim Dalı'nda

profesör oldu.

Erken, daha önce Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde Bankacılık Anabilim Dalı Başkanı, müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yaptı. Erken, 1997 yılında ise Vakıfbank T.A.O.'ya genel müdür olarak atanmıştı.

AK Parti'nin Merrill Lynch'ten transfer ettiği Mehmet Şimşek de Devlet Bakanı olarak kabine de yer buldu.

(ERÖ-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title