Haberler

60 Haneli Köyde Artık Sadece İkisi Yaşıyor

Eskişehir'de zamanında 60 hanelik olan Boyalı köyünde yaşanan göçler sonrası sadece bir çift yaşamını sürdürüyor. Köyden kente göç devam ederken, köyler birer birer yok olmaya devam ediyor. Seyitgazi ilçesine bağlı Boyalı köyü de bu göçlerden nasibini aldı. Önceden 60 hanenin bulunduğu köy, şimdilerde harabe evlerle doldu. Köyünü bırakmayan Erdoğan Koca ise, ailesi ile yaşamaya devam ediyor. Koca'nın 2 oğlu da yatılı okullarda eğitimine devam edince, koca köy eşi ve kendisine kaldı. Elektriğin ulaştığı köyde düzgün bir yol ve su şebekesi ise bulunmuyor. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Koca'nın köyü, nüfusun azalmasından dolayı Numanoluk köyüne bağlandı. Köyün tek avantajının sakinlik olduğunu aktaran Erdoğan Koca, "Tek kaldık, herkes gitti. Biz de buralarda hayvancılık yapıyoruz. 4 kişilik bir aileyiz, çocukların biri Eskişehir'de diğeri de Kırka'da okuyor. Suyumuz yok ve yol durumu kötü. Sakin olmasının avantajı var, başka da bir avantajı yok" dedi.

"GENÇ NESİL ŞEHRE AKIN ETMEYE BAŞLADI"

Numanoluk Köyü Muhtarı Selahattin Gülşen ise, bölgeye yapılan barajın ardından göçlerin başladığını anlattı. Gülşen, "1985'de Numanoluk tarafına baraj geldi. Barajın geldiği tarihlerde genç nesil Eskişehir'e akın etmeye başladı. Buralarda kimse kalmadı. Erdoğan kışın Kırka'ya gitti, yazın geri geldi. Ardından buraya geldi ve hayvancılık yaptı. Yakın zamanlara kadar 3-4 hane vardı. Onlar da çocukları gidince gittiler. Buranın ilk sıkıntısı yol. Yol var ama asfaltlanması gerekiyor. Suları da yok. Eski köyde 5-6 hane kaldı. Yeni yerleşim yeri aldığımız köyde 40-50 hane oldu. Burada da 1 hane var" diye konuştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyitgazi Eskişehir Kırka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title