Haberler

60 Bin İmza Meclise Gönderildi

Muğla'daki termik santraller ve kömür sahalarının özelleştirme kapsamına alınması nedeni ile bu işyerlerinde çalışan enerji ve maden işçilerinin örgütlü oldukları TES-İş Sendikası ve Maden İş sendikaları tarafından başlatılan imza kampanyasında...

Muğla'daki termik santraller ve kömür sahalarının özelleştirme kapsamına alınması nedeni ile bu işyerlerinde çalışan enerji ve maden işçilerinin örgütlü oldukları TES-İş Sendikası ve Maden İş sendikaları tarafından başlatılan imza kampanyasında halktan toplanan yaklaşık 60 bin imza Meclis'e gönderildi.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin EÜAŞ'tan (Elektrik Üretim A.Ş.) alınarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlanması ve 31 Aralık 2016 tarihine kadar özelleştirilmesine yönelik kararın resmi gazetede yayımlanmasının ardından Santrallerde ve kömür işletmelerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Tes-iş ve Maden-iş Sendikalarının eylemleri aralıksız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Milas Sodra Dağı'na çıkan iççiler son olarak da topladıkları yaklaşık 60 bin imzayı geçtiğimiz Cuma günü Yatağan PTT'den meclise gönderdiler. Toplanan imzaların gönderilmesi sırasında konuşan Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin; "Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirilmesinin durdurulmasını talep ettiğimiz, bu anlamda başlattığımız imza kampanyamızda sonucunda topladığımız 60 bini aşkın imzayı başbakanlığa Yatağan PTT'si önünden gönderiyoruz. İmza kampanyasının amacı tabi ki bir semboldür. İmza kampanyasından beklediğimiz kamuoyunun dikkatini buraya çekmek, özelleştirmeleri halkımıza sorgulatmak ve mücadeleyi yükseltmektir. Bu anlamda Yatağan, Muğla, Milas, Bodrum, Marmaris'te yeteri derecede belli bir çalışma yapıldı. Bize destek veren tüm emek dostlarının hepsine teşekkür ediyoruz. Bunun dışında meclis 1 Ekim'de açılıyor, mecliste temsil edilen tüm partilerin, tüm milletvekillerine meclis açıldıktan sonra taleplerimizi meclise yansıtmaları amacıyla da mektup gönderiyoruz. Milletvekillerimizden isteğimiz santrallerin ve kömür ocaklarının özelleştirilmesinin durdurulması konusunda talebimizi meclise yansıtmalarıdır. İmzaları ile gönülleri ile yürekleri ile bu mücadeleye sahip çıkan başta Yatağan ve Milas halkı olmak üzere Bodrum, Marmaris, Turgutreis, Fethiye ve bizleri telefonla arayan, destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İşçiler imzaların gönderilmesi sırasında Yatağan PTT önünde 'Burası Yatağan buradan çıkış yok' şeklinde slogan attılar. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeniköy Yatağan Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title